ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ

Επίθεση του Β. Κόκκαλη στον ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη και στο βουλευτή Λάρισας Μ. Χαρακόπουλο που τους κατηγορεί για διγλωσσία 

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη και στον βουλευτή Λάρισας Μ. Χαρακόπουλο κατηγορώντας τους για διγλωσσία στο θέμα της ιδιωτικοποίησης ή όχι του ΕΛΓΑ. Στη δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

Στη χθεσινή συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο Λαρισαίος κυβερνητικός βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας για τον ΕΛΓΑ, «ευχήθηκε» να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του. Μετά από επίμονες ερωτήσεις μου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, αν ασπάζεται την άποψη του κ. Χαρακόπουλου, εκείνος με παρέπεμψε στο «πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».

«Είναι προφανές πως ο υπουργός ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση από την διγλωσσία που προκύπτει με τον ομογάλακτο βουλευτή του. Όμως πίσω από αυτή τη δημόσια διάσταση απόψεων, βρίσκεται η οδυνηρή πραγματικότητα για τους Έλληνες αγρότες, την οποία επιμελώς προσπαθεί να κρύψει ο κ. Βορίδης: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μεθοδεύει την παράδοση το ΕΛΓΑ, δηλαδή της ασφαλιστικής κάλυψης του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου των Ελλήνων αγροτών, σε ιδιώτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτή η εξέλιξη όμως όπως φαίνεται πλέον και στο δημόσιο διάλογο εντός της βουλής, είναι τόσο αυτονόητα δυσάρεστη, που δεν ενοχλεί μόνον τους αγρότες και την αντιπολίτευση, αλλά και κάποιους από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Θα μας βρουν μπροστά τους όμως.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ