ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Η σύναψη δανείου ύψους 4 εκ. ευρώ περίπου για την ανανέωση του στόλου της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Λαρισαίων απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, με το σώμα να επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα λήψης της σχετικής απόφασης, ενώ οι όροι της σύναψης αναμένεται να απασχολήσουν επόμενη συνεδρίαση.

Περιγράφοντας έναν απαρχαιωμένο στόλο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Αδαμόπουλος τόνισε πως η απόφαση θα θωρακίσει για πάνω από 15 χρόνια τον δήμο, ενώ παράλληλα έχει να κάνει και με την ασφάλεια των εργαζομένων.

«Τα 15 εκ. διαθέσιμα του δήμου Λαρισαίων μας δίνουν τη δυνατότητα ενός επενδυτικού δανείου που θα μας βοηθήσει στην ανανέωση απορριμματοφόρων, σαρώθρων, πλυντηρίων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού κλπ.», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος.

Ξεκαθαρίζοντας πως η υπηρεσία Καθαριότητας δεν ιδιωτικοποιείται ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στάθηκε στην αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι απαίτηση και του προσωπικού η ανανέωση του εξοπλισμού και δεν μπορούμε να κωφεύουμε».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαιούλης σε μια μακροσκελή τοποθέτηση ζήτησε σύγκλιση διαπαραταξιακής επιτροπής για να ελεγχθούν τα οικονομικά του δήμου «προκειμένου να μην υπάρξουν σκιές», κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του δημάρχου που μίλησε για προσβολή στο πρόσωπό του.

«Δεν υπάρχει καμία σκιά, τα στοιχεία είναι στη διάθεση όλων, αυτή την ώρα 7 άτομα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελέγχουν τα πάντα στον δήμο, όσοι δεν θέλουν να ψηφίσουν το θέμα ας μην επικαλούνται τέτοια τερτίπια», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

«Προφανώς και λέμε ξεκάθαρα ναι στην ανανέωση του στόλου, ωστόσο 6 χρόνια τώρα επιλέξατε να δίνεται 300.000 ευρώ τον χρόνο σε ανταλλακτικά για παλαιωμένο στόλο, πληρώσαμε δηλ. κοντά 2 εκ. ευρώ και τώρα επιμένετε σε σύναψη δανείου. Δεν έχει ο δήμος 3,9 εκ. ευρώ για να ανανεώσει τον στόλο, αν τίθεται τέτοιο θέμα να το πείτε στους Λαρισαίους», σημείωσε η κ. Καραλαριώτου, προτείνοντας να γίνει η ανανέωση του στόλου από τα ανταποδοτικά τέλη και χωρίς τη σύναψη δανείου.

«Η δημοτική αρχή εμφανίζεται α λα καρτ ευαίσθητη στην καθαριότητα, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο του δανείου θα χρεωθούν τα λαϊκά νοικοκυριά», τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, ζητώντας κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.

«Ο εξοπλισμός θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα, δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν οχήματα 32 ετών», ανέφερε ο κ. Γούλας, ενώ δεδομένη χαρακτήρισε την αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου ο κ. Γαμβρούλας.

«Θα δούμε τους όρους και θα αποφασίσουμε», κατέληξε ο κ. Γαμβρούλας, με τον Κ. Βαϊούλη να επιμένει σε έλεγχο από διαπαραταξιακή, περιγράφοντας «λάθος οικονομική διαδικασία που θα επιβαρύνει τον λαρισαϊκό λαό».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ