ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία

Κριτική στη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου για την κατάσταση που επικρατεί στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου κυρίως στον Αμπελώνα όπου οι εργασίες ανατέθηκαν σε ιδιώτες, ασκεί η παράταξη “ΣΥΝ Πολιτεία” του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Σαρχώση, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή με την επιλογή της “κόντυνε το δήμο”. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Στις 6-4-2020 έχουμε την «ιστορική απόφαση» της έγκρισης ανάθεσης αποκομιδής αστικών απορριμάτων και πλύσιμου κάδων στη Δ.Ε. Αμπελώνα και αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών  του Δήμου με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση-– Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και όρων πρόσκλησης.

9-4-2020 έχουμε την έγκριση πρακτικού Επιτροπής για το παραπάνω θέμα.

15-4-2020 ξεκίνησε το έργο της αποκομιδής του τεράστιου όγκου απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων που είχαν  συσσωρευτεί από την ιδιωτική εταιρεία και συνεργεία εργαζομένων από την ιδιωτική εταιρεία “ΔΙΟΝ Τεχνική” που ανέλαβε το έργο για το επόμενο δίμηνο έναντι 55.000 € με προοπτική την επέκταση της σύμβασης για άλλους δύο μήνες.

Σήμερα μετά από ένα μήνα κοινή διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στη αποκομιδή . Σε πολλές γειτονιές αντί για δύο φορές το απορριμματοφόρο περνάει μία και της ανακύκλωσης μπορεί να μας ξεχάσει και για καμιά βδομάδα.

Για δε το πλύσιμο των κάδων δεν το έχουμε δει πουθενά…αν και ήταν μέσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας.

Πετάξατε 55.000 ευρώ για δυο (2) μήνες ενώ θα μπορούσατε με λιγότερο από το 1/3 των χρημάτων σύμφωνα με τη μελέτη της υπηρεσίας να προσλάβετε περισσότερους εργαζόμενους και να κάνετε με λίγο καλύτερη οργάνωση, εξαιρετική δουλειά.

Δεν κατανοήσαμε την επιλογή σας από την αρχή και σας προειδοποιήσαμε να μην καταφύγετε σ΄αυτή.  Ο Δήμος Τυρνάβου διαθέτει μια καλά οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας και τα κατάλληλα μέσα. Η υπηρεσία διαθέτει πλέον μόνιμους υπαλλήλους και μπορούσατε  να την ενισχύσετε και με άλλους (δεν ζούμε στην εποχή των μνημονίων που απαγορεύονταν οι προσλήψεις).

Δήμαρχε  βάλατε ιδιώτη κοντύνατε το Δήμο με την ενέργεια αυτή ξοδεύοντας λεφτά χωρίς αντίκρισμα.

Πιστεύουμε το πάθημα να σας γίνει μάθημα και να μην επεκταθεί η σύμβαση στους τέσσερις (4) μήνες για το καλό των Δημοτών ,  το ταμείο του Δήμου αλλά και για να βρουν δουλειά κάποιοι Δημότες μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Στις 24-4-2020

Εγκρίθηκε και διατέθηκε ποσό ύψους είκοσι τέσσερις χιλιάδες επτακόσια εξήντα δύο ευρώ και ογδόντα λεπτά 24.762,80€ για ‘ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ’”

Στις  8-5-2020, ο Δήμαρχος Τυρνάβου, βρέθηκε στον Αμπελώνα, για να εξετάσει την πορεία των εργασιών του ιδιώτη, εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίηση του για τη πρόοδο που διαπίστωσε.  Μας ανακοίνωσε και ότι έχει σαν στόχος την  άμεση περιποίηση και καλλωπισμός όλων των χώρων πρασίνου του Δήμου Τυρνάβου.

Η σημερινή εικόνα είναι όμως διαφορετική απ΄ αυτή του κέντρου του Αμπελώνα και το αποδεικνύουν με φωτογραφίες οι συνδημότες μας στα τοπικά σάϊτ. Έχει περάσει  ένας μήνας και υπάρχουν ακόμα άκοπα χόρτα στα πάρκα.

Τα χόρτα στα περισσότερα πάρκα του Αμπελώνα κόπηκαν με καταστροφέα .Το γιατί το κατανοούμε όλοι. Το επόμενο θέμα που προκύπτει όμως  είναι πολύ σοβαρό.

Σε λίγες μέρες τα πάρκα θα γίνουν κίτρινα, θα ξεραθεί το κομμένο χόρτο.

Τρία  προβλήματα αναδεικνύονται:

-Οι ακαθαρσίες, τα περιττώματα των ζώων κλπ είναι μέσα στα πάρκα, άρα τα παιδιά δεν μπορούν να παίξουν .

-Ας ελπίσουμε να μην έχουμε κάποια φωτιά με ότι αυτό συνεπάγεται.

-Όταν σκεπάζεται το χόρτο  με το κομμένο ασθενεί και δεν μπορεί να αναπτυχθεί με αποτέλεσμα να χρειαστεί επανασπορά.

Το κομμένο χόρτο πρέπει να μαζευτεί!

Τα πάρκα θέλουν νερό διψάνε και κινδυνεύει να χαθεί και φυτικό κεφάλαιο.

‘Άραγε ο ιδιώτης έχει αναλάβει κι αυτή την υποχρέωση;

Ευτυχώς αυτή η ελάχιστη βροχούλα έδωσε μια ανάσα μικρή στο πράσινο αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι μόλις φανεί  ο ήλιος το ποτίσμα των πάρκων γίνεται ακόμα πιο επείγον.

Δήμαρχε για να εκφράσουν και οι Δημότες την ικανοποίησή τους  ζητούν  να ξαναβρεθείς στον Αμπελώνα, να  δεις να κρίνεις και να προβείς στα δέοντα που έλεγαν και οι παλιότεροι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ