ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Οι προτάσεις του συνδυασμού Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης

Στην διαμορφωμένη δημοσιονομική κατάσταση μετά από την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων ,τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν ,των νέων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ,της διαφαινόμενης βαθιάς ύφεσης στην οποία συγκλίνουν έγκριτοι αναλυτές πρέπει ως Δήμος να προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης με κοινωνική και επιχειρηματική κατεύθυνση.

Θα περίμενε κανείς η Δ.Αρχή να καταθέσει πρόταση στην οποία σαφώς θα στηρίζαμε πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε ,θα έπρεπε να έχει αποτυπώσει μια ευρεία δέσμη μέτρων για την οικονομική ελάφρυνση κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις (όπως ανεργία ,αποεπενδύσεις ,χαμηλό εισόδημα κα )

Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επανακαθορίσει τους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους με κατεύθυνση την στήριξη των παραγωγικών και επαγγελματικών τομέων του Δήμου και την βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας μας .

Ο Δήμος Τεμπών οφείλει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην στήριξη όλων αυτών  που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή,δεδομένης και της αρνητικής οικονομικής κατάστασης που επανέρχεται η χώρα μας.

Η Παράταξη Συνεργασία Για Πορεία Ανάπτυξης προτείνει :

Α) Σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά την δραστηριότητα τους .

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής .

– Μείωση εώς 50% στα δημοτικά τέλη απο την λήξη της αναστολής και μέχρι τέλους του έτους .

Τα παραπάνω να ισχύουν και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την λειτουργία τους και ειναι μόνιμοι κάτοικοι του Δ.Τεμπών .

-Απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων για δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις.

-Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους.

-Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% για το σύνολο των επιχειρήσεων .

Β) Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος :

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλο το διάστημα της αναστολής .

– Μείωση εως 50% στα δημοτικά τέλη ως τέλους του έτους .

-Απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα αναστολής .

-Μείωση κατα 50 % του υπόλοιπου των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χωρών (τραπεζοκαθίσματα )εώς τέλους του έτους.

Γ)Αγρότες (Γεωργοί -Κτηνοτρόφοι )

-Προτείνουμε την μείωση κατά 30% των τελών άρδευσης σε όλες τις εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες .

Ιδιαίτερα θα πρέπει σε περιοχές του Δήμου όπου επλήγησαν οι δενδροκαλλιέργειες (αμύγδαλα ,βερίκοκα ,ροδάκινα )να στηριχτούν οι καλλιεργητικές τους φροντίδες .

Τολμήστε το και εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια σας στον πρωτογενή τομέα έτσι θα μπορέσετε να μετριάσετε τις ευθύνες σας για την ολιγωρία που επιδείξατε για το ζήτημα της αποζημίωσης των αμυγδαλοπαραγωγών .

Επιτρέψατε με τους ανύπαρκτους χειρισμούς σας  οι αμυγδαλοπαραγωγοί να σέρνονται  ως επαίτες με το ευτελές ποσό αποζημίωσης των 80 ευρώ το στρέμμα που κατέθεσε το αρμόδιο υπουργείο .

Δυστυχώς σε αυτό το εξαιρετικό θέμα των αμυγαλοπαραγωγών υπήρξατε απλοί θεατές κύριοι της Δημοτικής Αρχής .

Δ) Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες όπως άτομα με αναπηρία σε πολύτεκνες οικογένειες ,σε τρίτεκνες οικογένειες σε άπορους ,ακόμα και σε οικογένειες με μακροχρόνιους ανέργους καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες .

Να τονίσουμε ότι η Παράταξη μας συναίνεσε σε κάθε έκτακτη δαπάνη όπως απολυμάνσεις δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων  ,σχολείων κ.α .

Κρίνουμε όμως την θέσπιση ελάφρυνσης των παραπάνω οικονομικών μέτρων διότι αφενός στηρίζουμε παραγωγικούς φορείς , επαγγελματίες ,επιχειρήσεις νοικοκυριά και αφετέρου μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της αγροτικής παραγωγής στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας και του πρωτογενή τομέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ