“ΠΟΛΕΜΟΣ” ΒΑΓΕΝΑ – ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ…

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα απάντησε χθες η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά στη δημόσια παρέμβαση της βουλευτού του ΚΙΝ.ΑΛ. Ευαγγελίας Λιακούλη σχετικά με τα ακίνητα του δήμου Λαρισαίων που μπήκαν στο υπερταμείο από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ εξίσου σκληρή ήταν και η ανταπάντηση της κ. Λιακούλη:

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ 

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις παρεμβάσεις των συναδέλφων βουλευτών και σέβομαι τη γνώμη όλων. Όμως, κάποιες εκφράσεις είναι πολύ βαριές για να μένουν αναπάντητες.

Αναφέρομαι στη δημόσια τοποθέτηση της συναδέλφου κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με τη δέσμευση δημόσιων ακινήτων στο Υπερταμείο επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στους απαράδεκτους, κατά τη γνώμη μου, χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, όπως «πολιτικά επαίσχυντα», «απόφαση υποτέλειας και ντροπής», «ανατριχιαστικό, πρωτοφανή ραγιαδισμό».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί θα πρέπει μάλλον να επιστραφούν στη δική της παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία του με τη ΝΔ, γιατί ήταν ακριβώς αυτοί που μας έβαλαν «εν μία νυκτί» στα μνημόνια και που ανάγκασαν τη χώρα να σέρνεται επί δέκα χρόνια χωρίς καμία εθνική αξιοπρέπεια, ζητιανεύοντας στα ταμεία των ισχυρών.

Μιλάει η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. για ραγιαδισμό. Και δεν μας λέει ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν μας λέει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015 παρέλαβε άδεια τα δημόσια ταμεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από τις κυβερνήσεις που υπέγραφαν απανωτά μνημόνια και έσφιγγαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της Τρόικας περιχαρείς. Από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ – επαναλαμβάνω – και της ΝΔ, που ευθύνονται για το έγκλημα του PSI, που αποδεκάτισε τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και που έπληξε ανεπανόρθωτα ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

Όλα αυτά ήταν που ανάγκασαν την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να υφίσταται εκβιασμούς κάθε φορά που έπρεπε να περάσει μία αξιολόγηση και να κάνει επώδυνους συμβιβασμούς, τους οποίους, όμως, ποτέ δεν έκρυψε από τον ελληνικό λαό. Έτσι κράτησε τη χώρα και την κοινωνία όρθια και στο τέλος με επιτυχία την έβγαλε από τα μνημόνια.

Δεν ήταν, επομένως, ο Τσακαλώτος που εν μια νυκτί υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία. Ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εν μια νυκτί μας έβαλε στα μνημόνια με όλες τις συνέπειες που υφιστάμεθα μέχρι και σήμερα.

Όσο για τα «ιερά και τα όσια», εάν εννοεί τους αρχαιολογικούς χώρους, η κ. Λιακούλη ξέρει πολύ καλά πως αυτοί έχουν εξαιρεθεί από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο.  Αρκετά, λοιπόν, με τη σπέκουλα.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με την αγαπητή συνάδελφο, πλην όμως, μερικά πράγματα δεν γίνεται να μένουν αναπάντητα.

Η ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

«Η κ. Βαγενά προφανώς ντρέπεται…»

«Σέβομαι την κ Βαγενά ως άνθρωπο και ως ηθοποιό.  Έχω την προσωπική μου άποψη για την σχέση της με την πολιτική και  το νομό μας και την κρατώ για τον εαυτό μου .

Φαίνεται όμως ότι θίχτηκε η κ Βαγενά (ή το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερα), από ερώτησή μου – που σήμερα υιοθετείται από ολόκληρο το Κίνημα Αλλαγής – και με την οποία, μετά από σχετική πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ζητώ από την κυβέρνηση την άμεση επιστροφή των 157 ακινήτων του ν. Λάρισας, όπως και των 10.119 δημόσιων ακινήτων σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, από το κατάπτυστο και δείγμα υπέρτατου ραγιαδισμού, υπερταμείο.

Το ίδιο, διαβόητο υπερταμείο, στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές, και που εξειδικεύθηκε με τον εφαρμοστικό νόμο 4389/2016 των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του τρίτου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θίχτηκε η κ. Βαγενά για όλα αυτά που…ψήφισε  και εξέδωσε «πύρινη» ανακοίνωση εναντίον  μου…

Είναι βέβαια γνωστό πως οι καλλιτέχνες, συνήθως διακρίνονται για τον συναισθηματισμό τους.

Το κατανοώ και μου αρέσει αυτό.

Αλλά στις θεατρικές παραστάσεις .

Ο συναισθηματισμός είναι πολλές φορές κακός σύμβουλος σε έναν χώρο, όπως η πολιτική, που απαιτείται η γνώση , η λογική, αλλά κυρίως η ιστορική μνήμη.

Και στην πολιτική οι «αρετές της τέχνης» πολλές φορές μετουσιώνονται με άσχημο τρόπο: παραμορφώνουν την εικόνα, επιτρέπουν καραμπινάτες αντινομίες, καλύπτουν λογικά χάσματα και πάνω από όλα αρέσκονται στις βολικές αποσιωπήσεις.

Την «οργισμένη της αντίδραση» δεν μπορώ να την εξηγήσω αλλιώς, από το να της δικαιολογήσω ότι :

Η κ. Βαγενά προφανώς  ντρέπεται, για όλα όσα η ίδια και οι συνάδελφοί της ψήφισαν τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής τους μαζί με τους ΑΝΕΛίτες, τους ακραίους συντηρητικούς πολιτικούς συνεταίρους τους.

Η κ Βαγενά  προφανώς  ντρέπεται , για την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 ολόκληρα χρόνια. Για αυτό και αντέδρασε με τέτοιον τρόπο. Εφαρμόζει το παλιό «η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση»

Ωστόσο όμως , αποσιωπά και ξεχνά ότι η απαίτηση των δανειστών για υποθήκευση των ακινήτων δεν πρωτο-διατυπώθηκε το 2015. Είχε γίνει προσπάθεια επιβολής της και την περίοδο 2009 – 2012, αλλά απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Εν αντιθέσει βέβαια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που από το “Go back Angela Merkel!” διολίσθησε πολύ γρήγορα στην άνευ όρων υποταγή. Για να μην θυμηθούμε τα δημοψηφίσματα και το Βατερλό τους ….

Και το σπουδαιότερο:

Η κ. Βαγενά μαζί με ολόκληρη την παράταξή της αποκρύπτει το ποιος πραγματικά πτώχευσε την χώρα, που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του. Τα μέλη των οποίων ακόμη η ίδια και η παράταξή της υπερασπίζονται στη Βουλή, όπως στην υπόθεση Novartis, μιας και θεωρούν ότι η «Καραμανλική συνιστώσα» της ΝΔ,  αποτελεί μια ιδιότυπη «πέμπτη φάλαγγά» τους.

Η κ. Βαγενά δεν μπορεί ή δεν θέλει , ακόμη και μετά από 10 χρόνια να διαχωρίσει ότι η πτώχευση έφερε το Μνημόνιο, κι όχι το Μνημόνιο την πτώχευση.

Ας κάνει τον κόπο λοιπόν, μια και έχει τη δύναμη της βαθιάς παρατήρησης και ανάλυσης …λόγω τέχνης, να μιλήσει για την «ταμπακιέρα»:

Στηρίζει ακόμη την απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να υποθηκεύσουν τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια με μια απόλυτα παράνομη απόφαση, όπως λέει το ΣτΕ ;

Συμφωνεί να μείνουν τα ακίνητα της χώρας υποθηκευμένα στο υπερταμείο ή να επιστρέψουν στον ελληνικό λαό ;

Μας καλεί να αντιδράσουμε στην απόφαση του ΣτΕ, που κήρυξε παράνομη την απόφαση του υπουργού Οικονομικών  της παράταξής της  και δικαιώνει τους δημάρχους που προσέφυγαν;

Τι θέλει η ίδια ; Να μην κάνουμε ενέργειες;

Να  αφήσουμε υποθηκευμένα τα 157 ακίνητα του νομού Λάρισας στο υπερταμείο;

Τι επιτέλους μας λέει, αν λέει;»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ