ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Ή ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή για το θέμα του δανείου που καταψήφισε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης

«Για ποιον ακριβώς λόγο ζητάτε να πάρετε δάνειο για 10 – 15 χρόνια, με μια διαδικασία κατ’ επείγοντος και εκτός ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική Επιτροπή , σε ένα περιβάλλον γενικότερης οικονομικής αστάθειας, όταν μάλιστα παρουσιάζετε 28 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα στον προϋπολογισμό του 2019 και 19 εκατ. σε αυτόν του 2020;

Συμβαίνει κάτι; Κρύβετε από τους πολίτες της Λάρισας κάτι; Πρέπει να πείτε την αλήθεια στους Λαρισαίους: Έχετε ή δεν έχετε χρήματα; Είναι ή όχι οικονομικά δυνατός ο δήμος, όπως ισχυρίζεστε εδώ και χρόνια;»

Τα παραπάνω ερωτήματα έθεσε στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, καταψηφίζοντας την πρόταση της δημοτικής αρχής για σύναψη δανείου, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας.

«Η καθαριότητα μιας πόλης, το να έχουμε δηλαδή μια καθαρή πόλη είναι ζήτημα Δημόσιας υγείας. Συνεπώς η δημοτική αρχή θα έπρεπε να είχε ως πρώτο μέλημα, όλα αυτά τα χρόνια, την στήριξη της Δ/σης καθαριότητας με προσωπικό και εξοπλισμό και φυσικά να έχει εκπονήσει ένα αποτελεσματικό Δημοτικό Σύστημα Αποκομιδής Απορριμμάτων. Αντ’ αυτού από το 2014 έως σήμερα ελάχιστες ενέργειες έγιναν προ αυτή την κατεύθυνση. Η Λάρισα  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα, και ειδικά φέτος,  περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι όπως λένε οι συμπολίτες μας “μια  πόλη βρώμικη και  εγκαταλελειμμένη”. Το πρόβλημα  όμως του στόλου των μηχανημάτων της Δ/νσης καθαριότητας και Ανακύκλωσης δεν είναι σημερινό. Διοικείτε το δήμο έξι χρόνια και φέρετε πλέον την ευθύνη», συμπλήρωσε η κα Καραλαριώτου.

«Η παράταξη μας λέει “ναι” στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου της Καθαριότητας.  Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια επιλέξατε να πληρώνετε πάνω 300.000 ευρώ κάθε χρόνο για ανταλλακτικά επειδή τα μηχανήματα είναι παλιά. Επιλέξατε δηλαδή να δώσετε σχεδόν 2 εκατ. ευρώ  σε ανταλλακτικά ενώ θα μπορούσατε να δώσετε αυτά τα λεφτά να αγοράσετε νέο εξοπλισμό. Αντί γι αυτό ζητάτε τώρα την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύναψη ενός δανείου, το οποίο θα δεσμεύσει τις επόμενες πολλές δημοτικές αρχές. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να επιβαρύνετε τους Λαρισαίους πολίτες με νέα βάρη σε κεφάλαια και τόκους;», αναρωτήθηκε η κα Καραλαριώτου, η οποία επεσήμανε πως είναι το δεύτερο δάνειο στη θητεία της δημοτικής αρχής Καλογιάννη, μετά το δάνειο των 4 εκατ. ευρώ που λήφθηκε για τις ανάγκες του φωτισμού της πόλης.

«Προϋπολογίσατε  1,5 εκ από ίδιους πόρους για την ανακατασκευή της Μεγ. Αλεξάνδρου, που δεν αποτελούσε προτεραιότητα, και δεν έχετε χρήματα για την ανανέωση του στόλου, για την καθαριότητα της πόλης, για την  δημόσια υγειά των συμπολιτών μας; Ο σωστός νοικοκύρης θα τα είχε ρυθμίσει και δεν θα πήγαινε σε δανεισμό. Ο σωστός νοικοκύρης θα τα είχε ρυθμίσει και θα είχε ανανεώσει τον στόλο από τα χρήματα  που εισπράττει , από αυτά που πληρώνουν  οι συμπολίτες μας για την καθαριότητα. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που τα πληρώνουν. Εισπράττετε 15 εκ ανταποδοτικά  τέλη κάθε χρόνο από τους Λαρισαίους  . Που πάνε αυτά τα χρήματα ; Γιατί δεν τα επενδύσατε ανανεώνοντας τον στόλο των μηχανήματων ;

Οφείλετε λοιπόν κ. Καλογιάννη να δώσετε πειστικές απαντήσεις στους πολίτες που εύλογα ανησυχούν και ειδικά στην ερώτηση “είναι οικονομικά εύρωστος ο δήμος Λαρισαίων –όπως εσείς λέγατε- ή δεν υπάρχουν χρήματα; Υπάρχει οικονομική αδυναμία του Δήμου ; ”», κατέληξε η κα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ