ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΥΣΑ!

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Το σαρωτικό-αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο   κατατίθεται  και η κατάπτυστη ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι προκλητικά απούσα, ανίκανη, άβουλη, αναντίστοιχη των απαιτήσεων των καιρών. Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη συνέχιση των αγώνων, ο εκπαιδευτικός κόσμος και τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ) που έχουν επιβάλλει την αδράνεια και την απραξία στην ΟΛΜΕ.

Ροκανίζουν  τον χρόνο, δεν έχουν ακόμη συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις και δεν συμβάλλουν στη συσπείρωση των εκπαιδευτικών. Δεν όρισαν ακόμη Γ.Σ. προέδρων των ΕΛΜΕ για να πάρει αποφάσεις και ο κλάδος ενδεχομένως θα πάρει αποφάσεις μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου!!!

Η συνολική τους στάση είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής αποδοχής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται, ιδιαίτερα μετά και τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 16/5, (ανακοίνωση για Γενικές Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις) υπονομεύει την εκφρασμένη αγωνιστική συσπείρωση και πάλη του κλάδου μας, για να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο,  και τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπερασπιστούν τη λειτουργία των σωματείων μας και να καταδικάσουν τις πρακτικές της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Με τη συσπείρωση στις  ΕΛΜΕ, τη μαχητική παρουσία στις Γ.Σ. και με συνέχιση του αγώνα να στείλουμε μήνυμα ότι τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ούτε θα περάσουν, ούτε θα εφαρμοστούν, θα ανατραπούν!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ