ΑΣΑΦΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μια τουλάχιστον ασαφής αν όχι άστοχη διατύπωση από πλευράς ΕΟΔΥ αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας στάθηκε αρκετή να αναστατώσει τη Λάρισα, αφού η χαρακτηριστική φράση του σχετικού δελτίου τύπου (27/5/2020) που ανέφερε πως «ανακοινώνονται 18 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Τα 11 αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων και τα 2 έλεγχο επαναπατρισθέντων», θεωρήθηκε ως επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων στη Νέα Σμύρνη!

Η «είδηση» κυριάρχησε στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας κινητοποιώντας τα αντανακλαστικά των αρμοδίων και σε τοπικό επίπεδο, ενώ τόσο από το νοσοκομείο αναφοράς (Πανεπιστημιακό) όσο και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας διευκρινίστηκε πως η ανακοίνωση δεν αφορά σε νέα κρούσματα αλλά σε παλιότερα που εντοπίστηκαν μετά τις δειγματοληψίες του Οργανισμού στη συνοικία.

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ προχώρησε στις απαραίτητες διευκρινίσεις προς τους συντάκτες του ρεπορτάζ Υγείας, ωστόσο το θέμα είχε «σηκωθεί» ήδη ψηλά από τα αθηναϊκά μέσα αναστατώνοντας μια ολόκληρη πόλη, ενώ δεν έλειψαν τα αρνητικά σχόλια για τη διατύπωση, που πέραν της αναστάτωσης που προκάλεσε, εκθέτει τον ΕΟΔΥ και τον καθηγητή Σ. Τσιόδρα, του οποίου την υπογραφή φέρει το δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ