ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η απάντηση των ΣΥΝΕΚ στο paidis.com και το σχόλιο της σελίδας

Οφείλουμε στους/στις συναδέλφους/ισσες μια απάντηση στα σχόλιά σας που μας αφορούν. Παρότι οι ερωτήσεις που θέσατε γίνονται με εισαγγελικό ύφος, το ξεπερνάμε.

Αρχικά πρέπει να επισημάνουμε πως ακόμη και όποιος δεν το γνώριζε – όχι εμείς –  τώρα πείστηκε πως μιλάτε σαν εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Γράψατε ό,τι ακριβώς γράφουν και λένε οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Παρών στα ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν είσαστε, θα σας βλέπαμε. Αυτά που μεταφέρετε είναι υπό τη σκοπιά συγκεκριμένων. Συγγνώμη, αλλά είναι αδύνατο να τα σκεφτήκατε μόνος σας. Άρα – σας το λέμε, όσο πιο καθαρά μπορούμε – οι ερωτήσεις σας έχουν υποδειχθεί.

Γνωρίζουμε, γιατί γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα γραπτά σας, πολύ καλά το μένος σας προς την παράταξη και προς μέλη της. Αλλά μερικές αλήθειες δεν μπορείτε να τις παραγνωρίσετε.

Είναι αλήθεια πως είμαστε η μόνη παράταξη, στην οποία κάνετε λογοκρισία. Μια σειρά από ανακοινώσεις μας δεν τις έχετε δημοσιεύσει σε αντίθεση με των άλλων παρατάξεων που έχετε δημοσιεύσει όλες τις ανακοινώσεις τους.

Είναι αλήθεια ότι διαστρεβλώσατε συνειδητά την ψήφο μας για να υποστηρίξετε την αστειότητα ότι όποιος δεν ψηφίζει μαζί με την ΤΕ ΔΑΚΕ είναι με τον αιρετό της ΔΑΚΕ. Γιατί έτσι συμφέρει τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που συνηθίζουν να ψηφίζουν μαζί με τη ΔΑΚΕ. Το έκαναν ξανά. Κι αυτό που σας πειράζει περισσότερο κι εσάς κι εκείνους είναι πως δε νομιμοποιούμε τη σύμπλευση ΤΕ ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Μας ρωτάτε πράγματα που άλλοι πρέπει να απαντήσουν: Αφού μαζί ψήφισαν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τη ΔΑΚΕ, γιατί δεν υμνολόγησαν τον αιρετό των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που τόσο το είχαν καημό; Και τώρα που ξαναψήφισαν μαζί με την ΤΕ ΔΑΚΕ, υπερασπίζονται κατ’ ουσίαν μόνο τα μέλη της ΤΕ ΔΑΚΕ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, εφόσον διαβάστηκε από πολλούς πώς το δικό τους μέλος χυδαιολογούσε εναντίον δικού μας μέλους.

Να ρωτήσετε ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ γιατί από κοινού έληξαν ως προεδρείο τις διεργασίες της ΓΣ χωρίς τη βούληση του σώματος. ΤΕ ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ μάζεψαν άρον άρον τα πρακτικά από την ΕΛΜΕ κι επέβαλαν τη λήξη του ΔΣ την προηγούμενη Τετάρτη, για να μην γραφτούν οι συκοφαντίες που για άλλη μια φορά εκστόμισε μέλος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ενάντια σε συναδέλφους. Αυτές τις πληροφορίες προφανώς δεν σας τις μετέφεραν.

Είναι αλήθεια  πως τα μέλη μας στο ΔΣ υλοποιούν τις αποφάσεις της παράταξης, άσχετα αν πιθανά δε σας αρέσουν αυτές. Στοχοποιείτε τους εκπροσώπους μας. Επομένως, όταν βάλλετε κατά των εκπροσώπων μας στο ΔΣ, η απάντηση θα έρχεται από όλη την παράταξη. Και είναι αλήθεια ότι αυτό με τα δύο  μέλη του ΔΣ των ΣΥΝΕΚ τα έχουμε ξαναδιαβάσει στην ιστοσελίδα σας. Παρότι είναι μία υπονόμευση καταδικασμένη σε αποτυχία, επιμένετε να υφαίνετε φαντασιώσεις για την παράταξή μας και να τις επαναλαμβάνετε ρίχνοντας σκόπιμα  ένα πέπλο μυστηρίου.

Όταν κάποιος έχει στοιχεία για το αν απεργούν ή όχι οι συνδικαλιστές, καλό είναι να δίνει και ονοματεπώνυμα. Και όχι να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα που βρωμίζει όλους. Άρα σε ό,τι μας αφορά το συγκεκριμένο θέμα δε μας αγγίζει. Γιατί ρωτάτε εμάς; Υπονοείτε πως τα μέλη μας στο ΔΣ είναι απεργοσπάστες; Αυτό είναι συκοφαντία. Απλά και καθαρά, κ. Παιδή. Κι από ποιον και πότε, κ. Παιδή, χριστήκατε θεματοφύλακας των απεργιών;

κ. Παιδή,

Ως ιδιοκτήτης του σάιτ έχετε τη δυνατότητα να έχετε την τελευταία λέξη – δε μας νοιάζει αυτό – αλλά κι εμείς ως παράταξη έχουμε να ασχοληθούμε με πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν εμάς τους εκπαιδευτικούς. Αλλά όταν συνειδητά διαστρεβλώνετε τις θέσεις μας, θα επανερχόμαστε.

Εμείς λέμε πως όποιος, την ώρα που το εκπαιδευτικό κίνημα συντονίζεται και παλεύει ενάντια στο νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα της κυβέρνησης της ΝΔ, εφευρίσκει δευτερεύοντα ζητήματα, για να διχάσει, προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες σε αυτό ακριβώς που λέει πως αντιπαλεύει.

Σ.Σ.: Είχα σκοπό να απαντήσω αναλυτικά σε μία προς μία τις παραγράφους με τα όσα απαράδεκτα γράφουν οι συντάκτες της επιστολής των ΣΥΝΕΚ, αλλά τελικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τον χώρο της εκπαίδευσης με τα ανοχύρωτα σχολεία, που άνοιξαν για ένα καπρίτσιο της κυβέρνησης, με τις κινητοποιήσεις ενάντια σε κάμερες και πολυνομοσχέδιο κ.λπ. αποφάσισα να μην ασχοληθώ με νοητικές ακροβασίες συντακτών επιστολής που βλέπουν παντού εχθρούς και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ