ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την αναμόρφωση της πλατείας Δημαρχείου των Φαρσάλων, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας κ. Κώστα Παπαδημητρίου.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η νέα πλατεία να αποκτήσει όλα εκείνα τα λειτουργικά, περιβαλλοντικά, ιστορικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που θα την καταστήσουν έναν σύγχρονο χώρο συνάθροισης, αντάξιο με την ιστορία της περιοχής, τόπο υψηλής αισθητικής και κόμβο σύνδεσης με άλλα σπουδαία σημεία της πόλης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου δήλωσε: «Η πόλη μας λόγω της γεωμορφίας της δεν έχει την πολυτέλεια των πολλών κοινόχρηστων χώρων. Εκ των πραγμάτων λοιπόν η αξιοποίηση στο έπακρο των υφιστάμενων είναι κάτι το αυτονόητο για τη δημοτική αρχή. Η ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου, υπήρξε προεκλογική μας δέσμευση για λόγους που κατανοεί και ο τελευταίος πολίτης. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τη σημερινή εικόνα που προκαλεί αρνητικά συναισθήματα στην πλειοψηφία της κοινωνίας και να προχωρήσουμε δημιουργώντας μία νέα πλατεία με αναφορά στο περιβάλλον, στην αισθητική, στη λειτουργικότητα και προπαντός στον ίδιο τον άνθρωπο! Να μετεξελιχθεί σε έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο που θα αγαπηθεί από τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούμε τις διαδικασίες για την διεξαγωγή πανελληνίου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές ιδέες, λύσεις και τον ιδανικό σχεδιασμό που θα ικανοποιήσει τους παραπάνω στόχους μας. Μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας κ. Κώστα Παπαδημητρίου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολύτιμες λεπτομέρειες για τη διαδικασία. Εκτιμούμε αφάνταστα την αρχιτεκτονική επιστήμη και είμαστε βέβαιοι πως μαζί θα κάνουμε το μεγάλο βήμα για την ριζική αναμόρφωση του πλέον εμβληματικού κοινόχρηστου χώρου της πόλης μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας κ. Κώστας Παπαδημητρίου τόνισε τα εξής: «Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας αποδίδει τα εύσημα στο δήμαρχο Φαρσάλων. Ο δήμαρχος κατανοεί τη σημασία των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και των σχεδίων, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των πόρων, του ανθρώπινου δυναμικού και στην προκειμένη περίπτωση των αρχιτεκτόνων, στην ταχύτατη εκτέλεση των διαδικασιών και κυρίως στη διαφάνεια. Πάντα το αποτέλεσμα ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, προσχεδίων, δημιουργεί ένα τοπόσημο που προβάλει την πόλη.»

Σημειώνεται τέλος πως ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου Φαρσάλων βρίσκονται στη διαδικασία της προπαρασκευής ώστε το συντομότερο δυνατό να εκκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ