ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Σύσκεψη για την ετοιμότητα των σχολείων της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, συγκάλεσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν.Γάτσας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γ. Κατσιούρας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου κ. Εύη Θεοδωράκη, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν, από πλευράς δήμου, για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Γάτσας ζήτησε και έλαβε από τους παραβρισκόμενους τη διαβεβαίωση ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία των σχολείων και την ομαλή επιστροφή εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών στις σχολικές δομές του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κατσιούρας επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αποψιλώσεις χόρτων και θάμνων στους προαύλιους και εξωτερικούς χώρους των σχολείων όλων των Δ. Ενοτήτων του δήμου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Θεοδωράκη ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή και διαρκής επικοινωνία με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες που αφορούν την επαναλειτουργία τους.

Ήδη έχουν γίνει σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις όλων των σχολείων από ειδικά συνεργεία με ειδικό απολυμαντικό βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον έχει ήδη διανεμηθεί επαρκής ποσότητα αντισηπτικών για όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, έχουν τροφοδοτηθεί με υλικά απολύμανσης ( χλωρίνη ) και καθαρισμού όλα τα σχολεία και έχει δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό καθαριότητας μετά την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, να γίνεται καθαρισμός των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά τη λήξη των μαθημάτων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com