ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ» Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ

«Η Κυβέρνηση και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση αναβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή σε μία ενιαία και σύγχρονη δημόσια πολιτική.

Υλοποιούμε το σχέδιο «Προσέχω – ο δρόμος για την Οδική Ασφάλεια» συνδυάζοντας την αποτροπή με την εκπαίδευση, την εφαρμογή των οποίων διασφαλίζουμε σε μόνιμη βάση, οργανώνοντας μία αποτελεσματική διακυβέρνηση.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στο 1ο διεθνές διαδικτυακό διεπιστημονικό συνέδριο με θέμα «η Κοινωνία της Κυκλοφορίας», που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης, προσθέτοντας:

«Μετά την αυστηροποίηση των ποινών για θανατηφόρα τροχαία και την ένταξη του μαθήματος οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα αντί της ευέλικτης ζώνης, προχωράμε στην εναρμόνιση των επιτελικών και διοικητικών δομών, που ξεκινούν από τη Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, και καταλήγουν στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης.

Το νέο στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια περιλαμβάνει τους βασικούς στόχους του ΟΗΕ και της ΕΕ, των οποίων η επίτευξη θα διασφαλιστεί μέσω μηχανισμών επιβολής και δεικτών απόδοσης ανά διοικητικό επίπεδο.

Συγχρόνως, διαμορφώνουμε ένα νέο πλαίσιο απόκτησης διπλώματος και επεξεργαζόμαστε αλλαγές στον ΚΟΚ με γνώμονα τον καταλογισμό των παραβάσεων στον οδηγό και όχι στο όχημα».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση, ενώ πρόσθεσε πως είναι ευκαιρία να δρομολογηθεί η συντήρηση των επαρχιακών οδικών δικτύων σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας:

«Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει διαρκώς έδαφος σε όλο τον κόσμο. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή, θα ευνοηθεί η απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, ενώ ηλεκτροκίνητα οχήματα θα χρησιμοποιούνται σταδιακά και από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Κατ’ επέκταση, θα υπάρξει ανάλογη αναπροσαρμογή των κύριων οδικών αξόνων για τη φόρτιση των οχημάτων, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, να δρομολογήσουμε την ανακατασκευή των δρόμων της επαρχίας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας επεσήμανε:

«Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, η οδική ασφάλεια ενισχύεται και αναπτύσσεται πληρέστερα, ώστε να εξετάζουμε στο μέλλον τα στατιστικά των τροχαίων με περισσότερη αισιοδοξία.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική συνείδηση και η οδική συμπεριφορά αφορούν τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, αφού εμπίπτουν στο πεδίο της ατομικής ευθύνης. Χάρη στην ατομική ευθύνη, κερδίσαμε πρόσφατα μία ιστορική μάχη, κατά την οποία η Ελλάδα αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ