ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΥΣ

Επιστολή του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου προς τον υπουργό Μ. Βορίδη

Κύριε υπουργέ
Πίκρα, απογοήτευση αλλά αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στους συναδέλφους του αιγοπροβατοτροφικού κλάδου, αναφορικά με το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι το ύψος του ποσού αυτής της ενίσχυσης και συγκεκριμένα τα 23 εκατ. ευρώ, όπως το γνωστοποιήσατε εσείς ο ίδιος τηλεφωνικά αλλά ανεπίσημα στους εκπροσώπους του ΣΕΚ και της ΠΕΚ.  Θεωρούμε ότι αυτό το ποσό, που πρέπει να χορηγηθεί σε χιλιάδες κτηνοτρόφους, αποτελεί εμπαιγμό προς τους συντελεστές του κτηνοτροφικού τομέα.

Ο δεύτερος λόγος κύριε υπουργέ, που πονάει και πληγώνει περισσότερο εμάς τους αιγοπροβατοτρόφους, είναι το ότι βλέπουμε από την πλευρά σας να υπάρχει μια κωλυσιεργία και μια βραδύνοια στη λήψη απόφασης για την οικονομική μας ενίσχυση, ενώ από την άλλη μεριά βλέπουμε σε άλλους τομείς να έχετε επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να λαμβάνετε τάχιστες αποφάσεις.

Συσκέπτεστε, ξανασυσκέπτεστε, το εξετάζετε, το διυλίζετε το θέμα εδώ και υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά συγκεκριμένη και επίσημη απόφαση ΔΕΝ λαμβάνετε και αφήνετε χιλιάδες αιγοπροβατοτρόφους να πληροφορούνται τα καθέκαστα από ανεπίσημες πηγές, από διαρροές και από δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η παραπάνω πρακτική σας κύριε υπουργέ-μπορεί ενδεχομένως ακούσια-μας καταρρακώνει την αξιοπρέπεια και μας υποβιβάζει επαγγελματικά και κοινωνικά και αυτό το δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Συνεπώς κύριε υπουργέ, γνωστοποιήστε την απόφασή σας άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Πέραν των παραπάνω κύριε υπουργέ, υπάρχει και το φλέγον θέμα της επιστροφής των 446 εκατ. ευρώ στη χώρα μας, μετά τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα βοσκοτόπια, χρήματα τα οποία πρέπει να κατευθυνθούν στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στον κτηνοτροφικό κλάδο.

Ως κτηνοτροφικός σύλλογος του δήμου Τυρνάβου, ζητάμε να πάρετε σαφή θέση πάνω σ’ αυτό το θέμα και θέλουμε να σας έχουμε συμπαραστάτη για την διοχέτευση των παραπάνω χρημάτων στον πρωτογενή τομέα, οπότε αναμένουμε μια επίσημη δήλωσή σας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ως σύλλογος είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο μαζί σας και τον   επιθυμούμε και για θέματα πέραν των οικονομικών διεκδικήσεων, διότι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την μετακορωνοϊκή εποχή, όσο και για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του αιγοπροβατοτροφικού κλάδου. Η απόφαση του διαλόγου ανήκει αποκλειστικά σε εσάς και μόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ