ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιώργος Νταφούλης, Φυσικός – ΠΕ04.01, Δ/ντής 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων

Με θλίψη και αγωνία παρακολουθώ τις ενέργειες της παράτυπης Τοπικής Επιτροπής ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, της οποίας τη σύνθεση αγνοούμε μετά τους αποκλεισμούς, τις παραιτήσεις και διαγραφές. Με πόνο ψυχής διαπιστώνω , κύριοι της Τοπικής Επιτροπής ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, ότι :

Καταστρατηγήσατε τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΑΚΕ ακόμη και στις διαγραφές συναδέλφων, που χρόνια τώρα πρόσφεραν στην παράταξη ανιδιοτελώς υπηρετώντας τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, τις θέσεις και τις ηθικές αρχές της ΔΑΚΕ. (Μόνο σε παρατάξεις ολοκληρωτικής νοοτροπίας δεν προσκαλείται σε απολογία ο συνάδελφος!)

Γκρεμίσατε την εμπιστοσύνη που χρόνια τώρα κτίσαμε με τη σταθερή στάση μας σε αρχές και αξίες με τους συναδέλφους, αλλά και με τις παρατάξεις στην ΕΛΜΕ Λάρισας. Την αρχή κάνατε με το να προτείνετε για πρόεδρο στην ΕΛΜΕ τον δεύτερο σε ψήφους, ενώ δεν είχατε καμιά αρμοδιότητα βάσει του κανονισμού ( δεν τολμήσατε να το θέσετε ούτε σε ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση, όπως και καμιά άλλη πρόταση!).  Αποτέλεσμα αυτού ήταν όλες οι παρατάξεις να μη σας εμπιστεύονται, διότι αφενός παραβλέψατε την βούληση της πλειοψηφίας των Δακιτών που έδωσαν την πρωτιά στον συνάδελφο Παναγιώτου Νικόλαο, που τον διαγράψατε και αφετέρου έχετε την υποκρισία να προτείνετε αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην ΕΛΜΕ ( Η δημοκρατία στηρίζεται πάντα στην έννοια της πλειοψηφίας και όχι όπου μας συμφέρει!).

Ο κατήφορος συνεχίστηκε με το να θέσετε εκτός ΔΑΚΕ και τη συνάδελφο, Πατσή Κωνσταντινιά, μέλος της ΕΛΜΕ Λάρισας, που χρόνια τώρα προσφέρει χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας γιατί είχε το σθένος να δηλώσει ότι δε θα νομιμοποιήσει με τη ψήφο της την απόφαση της παράτυπα συγκροτημένης Τοπικής Επιτροπής Καθηγητών ν. Λάρισας. Οι δεύτεροι δεν μπορούν να διεκδικήσουν την θέση που ανήκει στον πρώτο, ηθική αρχή που ισχύει στη ΔΑΚΕ Λάρισας.

Τελευταία, δυστυχώς συνδιαλλαχθήκατε με ετερόκλητες δυνάμεις στην ΕΛΜΕ (Παρεμβάσεις), δημιουργώντας αταίριαστες συμμαχίες προκειμένου να ικανοποιήσετε τα ραδιούργα σχέδιά σας, παραβλέποντας την ενότητα της ΔΑΚΕ.

Καταγγείλατε τον αιρετό της παράταξή μας, Κοντσιώτη Κωνσταντίνο με σκοπό να τον εκθέσετε, ώστε να έχετε άλλοθι, για να μην τον προτείνετε-όπως όλα δείχνουν- για υποψήφιο στις εκλογές των αιρετών τον Νοέμβριο (κάποτε έκανε το «θανάσιμο αμάρτημα» να θέσει υποψηφιότητα για το ΚΥΣΔΕ μη σκύβοντας το κεφάλι στις εντολές του κράτους των Αθηνών!)

Οι απαράδεκτες όλες αυτές ενέργειές σας που στόχο έχουν την σπίλωση συναδέλφων της ΔΑΚΕ που απέδειξαν στην πράξη την εντιμότητά τους και έχουν σταθερά πιστεύω σε αρχές και αξίες, μας οδηγούν σε σκέψεις άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό σας.

Δυστυχώς οδηγείτε την ιστορική παράταξη της ΔΑΚΕ σε διάσπαση και σκέπτεστε μόνο την  εξυπηρέτηση των φιλοδοξιών σας, εκμεταλλευόμενοι την δύναμη της σφραγίδας της ΔΑΚΕ που ευκαιριακά αρπάξατε.

Η μόνη λύση είναι η προκήρυξη Γενικής Συνέλευσης, για να λυθούν όλα τα προβλήματα. Ίσως θα είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους μας, πριν τη διάσπαση!

Με αγωνία για το μέλλον της ΔΑΚΕ,

 

Νταφούλης Γεώργιος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ