ΜΟΛΙΣ 7 ΣΤΟΥΣ 100 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Την πλάτη στους ελέγχους που επρόκειτο να γίνουν σήμερα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία που λειτουργούν στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας γύρισαν οι γονείς των μαθητών αφού μόλις 55 μαθητές από το σύνολο των 800 περίπου μαθητών στα 4 σχολεία προσήλθαν το πρωί στα σχολεία για να κάνουν τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους 55 μαθητές ήταν Ρομά.

Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα μεταξύ των γονέων των μαθητών κυρίως στο 11ο δημοτικό και στο αντίστοιχο νηπιαγωγείο οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί σε μια προσπάθεια να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται με το άνοιγμα των σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για την επαναλειτουργία των σχολείων της συνοικίας ενώ δεν έλειψαν και οι φωνές που απαιτούσαν ακόμη και διαχωρισμό των παιδιών. Οπως φαίνεται με δεδομένο μάλιστα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δεν έκανε το τεστ οι γονείς δεν θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς άποψη που αναμένεται να εκφράσουν κατά τη διάρκεια συναντήσεων που θα έχουν και τις επόμενες ημέρες με δήμο, περιφέρεια και διεύθυνση α/βαθμιας εκπαίδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ