ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου την Πέμπτη 28/5 ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των οργανικών κενών και των υπεραριθμιών στα σχολεία του νομού. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Δευτέρα 1/6 για να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί-αναρτηθεί ο πίνακας οργανικών κενών και υπεραριθμιών.

Σε προηγούμενο  ενημερωτικό  μας στις 18/5/2020 περιγράψαμε την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί από την ανακοίνωση των πινάκων Α έως το τέλος της διαδικασίας τοποθέτησης στα οργανικά κενά. Μας προξενεί ωστόσο εντύπωση η χθεσινή αναφορά του αιρετού της ΔΑΚΕ  στο άρθρο 31 του ν.3848/2010 της κ. Διαμαντοπούλου που  αντιπαλέψαμε τα προηγούμενα χρόνια και καταφέραμε να μην  εφαρμο0στεί στην πράξη το συγκεκριμένο άρθρο που επιτρέπει αναγκαστικές μετακινήσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών από νομό σε νομό αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια!!!!

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης θέσαμε συγκεκριμένα ζητήματα  διαφάνειας και ενημέρωσης του κλάδου όπως:

  1. Επικαιροποίηση των πινάκων Α (πίνακες μόνο με τους οργανικά ανήκοντες κάθε σχολικής μονάδας) με την ίδια διαδικασία που συντάχθηκαν.  Η διεύθυνση επέλεξε να κάνει αυτή το ξεκαθάρισμα των πινάκων. Αυτό σημαίνει ότι  η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του συγκεντρωτικού πίνακα οργανικών κενών και υπεραριθμιών   είναι βασική προϋπόθεση διαφάνειας (για να γίνει έλεγχος από το σύνολο των εκπαιδευτικών αν σωστά αποτυπώθηκαν τα δεδομένα των πινάκων Α και του συγκεντρωτικού πίνακα).
  1. Αποτύπωση της κατανομής των ωρών του πρότζεκτ. Τα δυο τελευταία χρόνια οι ώρες των πρότζεκτ δεν αποτελούν ξεχωριστή στήλη και κατανέμονται σαν ώρες Α ανάθεσης σε όλους τους κλάδους. Η διαδικασία κατανομής των πρότζεκτ στους εκπαιδευτικούς της κάθε μονάδας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία οργανικής ή στην  αποτροπή υπεραριθμίας. Άρα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, γνώση του συλλόγου διδασκόντων και ενημέρωση. Είχαμε απόλυτο δίκιο όταν επιμέναμε τα προηγούμενα χρόνια να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στο θέμα αυτό, αλλά η διοίκηση   αρνούνταν με έωλα επιχειρήματα . Αυτή η επιμονή μας  οδήγησε στην  φετινή αποτύπωση-ανακοίνωση των οργανικών να φαίνονται οι οργανικές που περιλαμβάνουν ώρες πρότζεκτ  με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα ζητήσουμε να δημοσιοποιηθεί και ο συνολικός πίνακας κατανομής των πρότζεκτ που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τις υπεραριθμίες για να ενημερωθεί το σύνολο των συναδέλφων. Πρέπει τα λάθη  που θα εντοπιστούν από εκπαιδευτικούς και συλλόγους διδασκόντων να ληφθούν υπόψιν από την διοίκηση για άμεση διόρθωση. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της δημοσιοποίησης που ζητάμε κάθε χρόνο.
  1. Πρέπει επίσης να γνωστοποιηθούν οι φετινές συνταξιοδοτήσεις ( ειδικότητα και σχολική μονάδα) γιατί νομίζουμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι συνάδελφοι εάν θα κάνουν χρήση υπεραριθμίας την φετινή χρονιά.

Με το τέλος και της συνεδρίασης της Δευτέρας θα ζητήσουμε να αναρτηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης για  ενημέρωση, έλεγχο,  από το σύνολο των εκπαιδευτικών,  και θα επανέλθουμε με  συνολική ενημέρωση για ότι απασχόλησε το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Κοντελές Δημήτρης τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Ρεμπάπης Παναγιώτης αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ