ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΤΖ. ΦΛΟΙΝΤ

Εξόρμηση-διαμαρτυρία για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού άνεργου Τζ. Φλόιντ πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πλατεία Ταχυδρομείου η Τ.Ο Λάρισας της ΚΝΕ.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ, που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ», ανέφεραν οι διοργανωτές, ενώ σε ανακοίνωση τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση Τραμπ, όπως και αυτή του προκατόχου του, Αφροαμερικανού Ομπάμα, και όλες οι έως τώρα αμερικανικές κυβερνήσεις, Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί τα ρατσιστικά εγκλήματα, η αστυνομική βία και καταστολή δε σταμάτησαν ποτέ. Ταυτόχρονα, με την πολιτική τους στις ΗΠΑ, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που διεξάγουν στο εξωτερικό, τροφοδοτούν το φυλετικό και εθνικιστικό μίσος, τον φασισμό, προκαλούν αιματοκυλίσματα, σπέρνουν μεγάλα βάσανα για τους λαούς. Γι’ αυτό και εκτίθενται για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, που θεωρούν τις ΗΠΑ “εταίρο” του ελληνικού λαού, που έχουν μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε μια αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση.

Ιδιαίτερα σήμερα, τα αποτελέσματα της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η τεράστια ανεργία και η καλπάζουσα φτώχεια στις ΗΠΑ και διεθνώς αποκαλύπτουν την εγκληματική φύση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ο αμερικανικός λαός, όπως και οι λαοί όλου του κόσμου, έχουν τη δύναμη να τσακίσουν την επιδίωξη της αστικής τάξης να “βάλει στο γύψο” τα λαϊκά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους».

Στο πλαίσιο της δράσης μοιράστηκε έντυπο υλικό στους περαστικούς, ενώ ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και στον γειτονικό Βόλο.

Ειρήνη Παπουτσή