Ο ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΗΣ κ. ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ

Να θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κρυφτεί αλλά οι «καρδιακοί» του φίλοι εκεί στις Βρυξέλλες να μην τον αφήνουν. Μετά τους διθυράμβους τόσων ημερών από όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και από τα φιλικά τους και πολυπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης, ήρθε η απότομη προσγείωση από τον επικεφαλής της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε συνέντευξή του στα χθεσινά Νέα βγάζει στην επιφάνεια όλα τα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελών του σχετικά με τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια των 32 δις. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πακέτο των 750 δις. ευρώ που θα διανεμηθούν στις χώρες της ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Νρομπρόβσκις λοιπόν δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Ωμά και κυνικά αναφέρει ότι η επιχορήγηση και το δάνειο θα δοθεί αφού η Ελλάδα καταθέσει σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και αφού συμφωνηθούν τα πάντα με την Επιτροπή και βέβαια αφού ληφθεί υπόψη ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμη σε ενισχυμένη εποπτεία.

Προχωρώντας μάλιστα ακόμη περισσότερο αναφέρει ότι η επιστροφή των κερδών από τα ANFA και SNP χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση καθώς αυτά έχουν συνδεθεί με την επίτευξη του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται εκτός στόχων.

Αναφέρει μάλιστα ότι η Επιτροπή έχει συστήσει στη χώρα μας όπως και στα άλλα κράτη μέλη να δώσουν μέσω των προϋπολογισμών τους την αναγκαία απάντηση στην κρίση στηρίζοντας επιχειρήσεις, εισοδήματα και απασχόληση.

Τα ευρωπαϊκά χρήματα θα κατευθυνθούν σε μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της αυθεντικότητας και ανταγωνιστικότητας των οικονομιών και όχι μόνο σε επενδύσεις.Με αυτόν τον ωμό και χυδαίο τρόπο ο Βάλντις Ντομπρόβσκις προαναγγέλλει νέο μνημόνιο για να πάρουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια και ξεσκεπάζει την κυβερνητική προπαγάνδα που για ακόμη μια φορά προσπαθεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, θριαμβολογώντας για τα δισεκατομμύρια βοήθειας που υποτίθεται ότι κατάφερε να κερδίσει.

Μετά λοιπόν τις χιλιάδες οικογένειες που οδηγεί στη φτώχεια και την ανέχεια κλείνοντας άρον-άρον τις λιγνιτικές μονάδες της βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου για να παραδώσει την ενέργεια σε γερμανικά συμφέροντα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένοντας προσκολλημένος στις πολιτικές λιτότητας του Σόιμπλε, ετοιμάζει ένα μνημόνιο πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα οδηγώντας τη χώρα στη χειρότερη μεταπολεμική κρίση για να κερδίσουν κάποιοι ελάχιστοι ολιγάρχες φίλοι του αδιαφορώντας για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Και τον δίνουν στεγνά οι ομοϊδεάτες του. Κάτι πρέπει να σημαίνει αυτό!

documentonews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ