ΣΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αυτοψία σε δασική έκταση της κοινότητας Κοκκινοπηλού – Καλυβίων πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο Δασάρχης Ελασσόνας κ. Χρ. Αναστασόπουλος, προκειμένου να προσδιοριστεί η έκταση στην οποία θα δημιουργηθεί η πίστα προσέγγισης των αιωροπτεριστών σε αγώνες που διεξάγονται στη θέση «Τουρτοφωλιά».

Στην αυτοψία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Υποδομών Βορείου Τομέα κ. Ιω. Νάνος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοκκινοπηλού – Καλυβίων κ. Γ. Ζέττας, οι οποίοι και υπέδειξαν τα σημεία που κρίνονται κατάλληλα για τη χρήση που προορίζονται, σημειώνοντας ότι από τη θέση «Τουρτοφωλιά» στην περιοχή του Ολύμπου απογειώνονται αλεξιπτωτιστές πλαγιάς «παραπέντε» από όλο τον κόσμο καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον δασάρχη και τη δασική υπηρεσία για την προθυμία να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής με την αξιοποίηση – διαμόρφωση δασικής θαμνώδους έκτασης, διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή αθλητών και προπονητών, καθώς η θέση «Τουρτοφωλιά» θεωρείται από τους καλύτερους προορισμούς αθλητών «παραπέντε», λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ