ΛΑΓΟΣ ΤΗ ΦΤΕΡΗ ΕΣΕΙΕ, ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ…

Η απάντηση της Ν.Ε. Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ. στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που εξαπέλυσε στην Ευ. Λιακούλη

Μετά την αήθη επίθεση της κας Άννας Βαγενά στην κα Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής έπραξε το προφανές- αυτό που δεν έπραξε η κα Βαγενά και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- να υπερασπιστεί δηλαδή τη Δημόσια Περιουσία που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στους δανειστές, ήρθε στη συνέχεια μια αναλόγου επιπέδου ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Η ανακοίνωση αυτή, στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όχι μόνο δεν περιέχει καμία αλήθεια, αλλά περιλαμβάνει σωρεία ψεμάτων, όπως ακριβώς έκανε και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως Κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση.

Τους υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών ,ΕΕΣΥΠ, το αποκαλούμενο και Υπερταμείο, ιδρύθηκε με το Ν.4389/16 και έχει ως θυγατρικές το ΤΑΙΠΕΔ το ΤΧΣ, την ΕΤΑΔ και όλες σχεδόν της ΔΕΚΟ.

Η διάρκειά του είναι για 99 χρόνια και η διοίκησή του βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δανειστών (Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου είναι ο αξιότιμος κ. Λε Παπέ).

Τους υπενθυμίζουμε επίσης ότι τον Φεβρουάριο του 2011, όταν ο κ. Τόμσεν και οι λοιποί της Τρόικα απαίτησαν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθεί Ταμείο 50 δισ. € με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, οι αποκαλούμενοι τότε και «Γερμανοτσολιάδες» το απέρριψαν και αντ’ αυτού ιδρύθηκε το ΤΑΙΠΕΔ, Ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, με διάρκεια ζωής 6 χρόνια, στο οποίο μεταβιβάστηκαν σταδιακά 24 ακίνητα προς αξιοποίηση.

Με την ίδρυση της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΤΑΙΠΕΔ πέρασε στον έλεγχο των δανειστών, όπως επίσης  η ΕΤΑΔ με 72.000 ακίνητα, όπως και το ΤΧΣ που κατέχει τις μετοχές των Ελληνικών Τραπεζών καθώς και  όλες οι ΔΕΚΟ.

Επειδή όμως όλα αυτά  δεν ήταν αρκετά, η Κυβέρνηση της περήφανης διαπραγμάτευσης μετέφερε «εν μια νυκτί» με απόφαση του κ. Τσακαλώτου (ΦΕΚ 2320 Β΄/19-6-2018) επιπλέον 10.119 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου,  εκ των οποίων 157 στο νομό Λάρισας  και μάλιστα μόνο με τους ΚΑΕΚ για να μην εφικτή η ταυτοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες, καθώς όπως αποκαλύφθηκε μεταξύ αυτών των ακινήτων συμπεριλαμβάνονταν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κοινόχρηστοι χώροι κ.α.  ακίνητα που διεκδικούσαν  τοπικοί φορείς.

Παρότι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής προσπάθησαν να μάθουν την ταυτότητα αυτών των ακινήτων ο κ. Τσακαλώτος ουδέποτε απάντησε στις Ερωτήσεις τους, ούτε φυσικά ίδρωσε το αυτί κανενός στον ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψαν μάλιστα και σχετική Τροπολογία για την ακύρωση της πράξης αυτής.

Να ενημερωθούν επίσης εκεί στην Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, οι απολογητές της υποτέλειας, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει πρόταση Νόμου για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας στη Διοίκηση του Υπερταμείου και μάλιστα περιμένουμε τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Επειδή το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με τις πρωτοβουλίες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και των στελεχών του την προσπάθεια για την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας απευθυνόμενο προς την Κυβέρνηση, όπως έκανε πρόσφατα με επερώτηση στη Βουλή, καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ταυτίζεται τόσο φανερά και απροκάλυπτα με τη Ν.Δ. που συνεχίζει την ίδια – με εκείνον – πολιτική παρ’ ότι άλλα έλεγε το νυν κυβερνητικό κόμμα ως αντιπολίτευση.

Ας πάρουν λοιπόν θέση οι δήθεν «αριστεροί» για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας στη Δημόσια Περιουσία, αντί των γελοίων επιχειρημάτων ότι σκόπιμα κάναμε λάθος για να ακυρώσει το ΣτΕ τις αποφάσεις.

Τέλος, από ότι φαίνεται δεν έχουν φτάσει ακόμα  τα νέα στη Λάρισα και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι ευρύτερα γνωστό ότι σε αγαστή συνεργασία Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με το μιντιακό σύστημα, το Κίνημα Αλλαγής είναι ουσιαστικά αποκλεισμένο όπως έχει καταγγείλει η κα Γεννηματά. Αυτό να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει, καθώς ο χώρος της Δημοκρατικής Παράταξης δεν μπορεί να παραδοθεί στους Δεξιούς που παριστάνουν τους Κεντρώους Φιλελεύθερους, ούτε στους Λαϊκιστές της Αριστεράς που παριστάνουν τους Σοσιαλδημοκράτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ