ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ

Επισκέφθηκε την 1η Στρατιά, την Περιφέρεια και το δήμο Λαρισαίων

Από τη Λάρισα ξεκίνησε τις επισκέψεις του σε σχηματισμούς του στρατού ξηράς ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος επέλεξε ως πρώτο σταθμό της περιοδείας του την 1η Στρατιά, όπου είχε επαφές προκειμένου να ενημερωθεί για σειρά θεμάτων, χωρίς μέχρι ώρας να υπάρχει περαιτέρω επίσημη ενημέρωση για την επίσκεψη.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εν τω μεταξύ η διαχρονική και ουσιαστική συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Στρατό, επαναβεβαιώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Λιούπα.

Συνεργασία που αποτυπώνεται σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014- 2020 και συγκεκριμένα:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, που ξεκινά άμεσα

-την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Στρατηγείου- έδρας της 1ης Στρατιάς στο στρατόπεδο Νικολάου Πλαστήρα

-τον εξοπλισμό της Στρατιάς με νέα μηχανήματα μηχανικού που  ενισχύουν τον ανθρωπιστικό και επιχειρησιακό ρόλο της  σε καταστάσεις κρίσης και  έκτακτα καιρικά φαινόμενα αλλά και

-τη συντήρηση του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Νικολάου Πλαστήρα, στη Λάρισα, μνημείο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Στρατό.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  εξήρε την άριστη συνεργασία με τη Στρατιά και τις  τεχνικές της υπηρεσίες και υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε τις  Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτελεσματικότητά τους στην τελευταία κρίση στον Έβρο και τη βοήθεια τους σε κάθε δύσκολη στιγμή».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΣ ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την έμπρακτη αναγνώριση και βοήθεια του στη Στρατιά και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για το συνολικό έργο του στη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Το Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1η Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ο Δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στην άρρητη και διαχρονική σχέση της Λάρισας με τις Ενοπλες Δυνάμεις και ειδικά με την 1η Στρατιά, που εδρεύει στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς ότι το επίπεδο συνεργασίας του Δήμου με τις διοικήσεις των στρατιωτικών σχηματισμών που εδρεύουν στην πόλη, θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com