ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 10ΗΜΕΡΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σύνταξη άρθρου: Ιωάννης Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος, Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 09:30

Η δέκατη συνεχόμενη ημέρα αστάθειας φαίνεται να είναι η Τετάρτη 03/06/2020, αφού σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 03/06 στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες φαινόμενα προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα βορειοανατολικά, όπως επισημαίνεται στο Χάρτη 1. Οι βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ την Πέμπτη 04/06, δεν αναμένονται φαινόμενα.

 

Χάρτης 1. Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 03/06/2020, όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κόκκινη έλλειψη επισημαίνονται οι περιοχές όπου η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων είναι αυξημένη. 

Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το οποίο αναπτύχθηκε στα πλαίσια του  συστήματος TALOS, η κεραυνική δραστηριότητα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης 03/06, αναμένεται να είναι αυξημένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα νησιά της Χίου και της Κρήτης, όπως εμφανίζεται στο Χάρτη 2.

 

Χάρτης 2. Πιθανότητα εκδήλωσης κεραυνικής δραστηριότητας κατά τις (πάνω) μεσημεριανές και (κάτω) απογευματινές ώρες της Τετάρτης 03/06/2020, όπως προβλέπεται από το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Για να δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλία πατήστε ΕΔΩ

meteo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ