ΚΤΗΝΩΔΙΑ: ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΤΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ ΣΤΗ ΣΟΜΠΑ

Συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης 38χρονος 

Την σύλληψη, δυνάμει σχετικού Εντάλματος Ανακριτή Θεσσαλονίκης, ενός 38χρονου Έλληνα, για ανθρωποκτονία σε βάρος μίας 40χρονης φίλης του, επίσης Ελληνίδας, στην περιοχή του Φιλύρου, είχε σαν αποτέλεσμα η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών εξαφάνισης της 40χρονης από τον Δεκέμβριο του 2018, η οποία διέμενε στην περιοχή της Σταυρούπολης και έπειτα από την αξιοποίηση του συλλεχθέντος υλικού και την εξέταση του 38χρονου, προέκυψε ότι στις 28 Δεκεμβρίου 2018, ευρισκόμενοι στην τότε οικία του δράστη, στην περιοχή του Φιλύρου, η γυναίκα απεβίωσε μετά από χρήση ναρκωτικών και ακολούθως ο 38χρονος απέκρυψε τη σορό της.

Στη συνέχεια, μετέβη στην οικία της 40χρονης στην περιοχή της Σταυρούπολης απ’ όπου αφαίρεσε κάρτες ανάληψης και άλλα προσωπικά της αντικείμενα προβαίνοντας τμηματικά σε αναλήψεις χρηματικού ποσού και σε οικονομικές συναλλαγές με διάφορες επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 38χρονος προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του, επιχείρησε να σκηνοθετήσει υποτιθέμενη φυγή της γυναίκας στην Γερμανία, όμως όπως αποδείχτηκε από την έρευνα, η δήθεν φυγή της δεν ίσχυε και δεν προέκυπτε και λόγος για να ισχύει.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του διαμερίσματος της 40χρονης και ένα καλοριφέρ που αφαίρεσε από το διαμέρισμά της.

Για την 40χρονη δεν υπήρχε επίσημη αναγγελία εξαφάνισης καθώς δεν υπήρχαν τυχόν συγγενείς της για να την αναζητήσουν και όλα ξεκίνησαν από γείτονές της που έπαψαν να την βλέπουν, ανησύχησαν και ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία, μέχρι που για τυπικούς λόγους ώστε να ξεκινήσει η έρευνα ζητήθηκε και πραγματοποιήθηκε δήλωσή εξαφάνισής από έναν γείτονά της.

Στο «κάδρο» των ερευνών είχε μπει από νωρίς ο 38χρονος που ισχυριζόταν ότι ήταν απλά φίλος της και τίποτε άλλο, όμως κατάφερνε να ξεφεύγει, μέχρι που στις απανωτές καταθέσεις άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις. Την πρώτη κρίσιμη φορά, ανέφερε ότι είχαν βρεθεί στο τότε σπίτι του που νοίκιαζε για να κάνουν χρήση ναρκωτικών, η 40χρονη πέθανε και στον πανικό του επάνω, την πέταξε δήθεν σε έναν κάδο με μπάζα, όμως οι αστυνομικοί τον πίεσαν περισσότερο και του απέσπασαν μερική ομολογία, εκφράζοντάς του την απορία για το πως κατάφερε να την σηκώσει και να την σύρει, αφού είχε τεχνητό μέλος στο πόδι και μερική αναπηρία στο ένα του χέρι…

Τότε ισχυρίστηκε ότι την έκοψε κομμάτια μέσα στο τότε διαμέρισμά του και έκαψε τα μέλη της στην σόμπα. Βεβαίως οι αστυνομικοί δεν πιστεύουν ότι θα έφτανε σε μία τόσο ακραία ενέργεια αν απλά η γυναίκα είχε πεθάνει κατά την διάρκεια χρήσης ναρκωτικών και πιστεύουν ότι ίσως είχε άμεση εμπλοκή και στην πρόκληση του θανάτου της, γι’ αυτό και συνεχίζουν την έρευνα μέχρι την πλήρη εξιχνίασή της.

Όσο για την σόμπα που ισχυρίζεται ότι έκαψε τα μέλη της 40χρονης, αυτή βρίσκεται πλέον στην κατοχή άλλων ενοίκων του ίδιου διαμερίσματος, έγινε συλλογή δειγμάτων από το εσωτερικό της και έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια με την ελπίδα μήπως βρεθεί τυχόν γενετικό υλικό της 40χρονης, οι απαντήσεις των οποίων αναμένονται αλλά είναι και μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση λόγω και των θερμοκρασιών που αναπτύσσονταν εντός της σόμπας και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει περάσει.

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να διαπιστωθεί πράγματι τι συνέβη με την σορό της, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Θοδωρής Παναγιωτίδης – news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ