ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜ ΠΑΖΑΡ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δήλωση της πολιτευτή Λάρισας της ΝΔ

Τις τελευταίες μέρες δέχθηκα τηλεφωνήματα συμπολιτών μου από την περιοχή του Τυρνάβου, οι οποίοι μου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη διεξαγωγή, έστω και εξ των υστέρων, των παραδοσιακών εμποροπανηγύρεων της περιοχής μας. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της επικείμενης σημερινής συνάντησης τοπικών παραγόντων με τον δήμαρχο Τυρνάβου, επικοινώνησα μαζί του τηλεφωνικά, προκειμένου αφενός να ενημερωθώ για τις θέσεις του Δήμου, αφετέρου να διατυπώσω τις προτάσεις μου.

Από τη συζήτησή μας με τον Δήμαρχο, μου κατέστη σαφές ότι η οικονομική συγκυρία, τόσο η γενικότερη, όσο και ειδικά του Δήμου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για έξοδα που ενδέχεται να προκαλέσουν ζημία στον Δήμο.

Φυσικά, κανένας δημότης δεν θα ήθελε να ζημιωθεί ο δήμος μας. Αφετέρου, αναγνωρίζουμε όλοι τόσο σε επίπεδο κεντρικού κράτους, όσο και τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι πρέπει τουλάχιστον να αναζητήσουμε εκείνους τους τρόπους, τη χρυσή τομή, ώστε αφενός να στηριχθεί η εθνική και τοπική οικονομία, αφετέρου να μην πληγεί ανεπανόρθωτα ο κρατικός και τοπικός προϋπολογισμός.

Αντιλαμβάνομαι ότι οι τοπικοί παράγοντες της οικονομικής ζωής του δήμου μας είναι βέβαιοι, κατόπιν συνεννόησης με συναδέλφους τους από άλλες περιοχές, ότι το Παζάρι Τυρνάβου θα είχε υψηλότατη συμμετοχή (με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής ακόμα και το τέλος Ιουνίου). Ενόψει των ανωτέρω, πρότεινα στον Δήμαρχο Τυρνάβου να προβεί σε δημόσια ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για ορισμένη ημερομηνία που θα συμφωνηθεί και από τις δυο πλευρές (ή ακόμα και με εναλλακτικές ημερομηνίες) προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον συμμετοχής στο παζάρι Τυρνάβου, αλλά και να εκτιμηθεί η πιθανή πληρότητα.

Έτσι, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση στοιχείων και δεδομένων και όχι με υποθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται σεβαστή και η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, αλλά και η ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας, ιδίως στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες. Οφείλουμε να βρούμε εκείνη τη λύση που θα σταθμίζει τα δίκαια συμφέροντα κάθε πλευράς και θα διασφαλίζει την ασφαλή επάνοδο στην κανονικότητα. Εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Καλώ όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση να προσέλθουν σε κλίμα συνεννόησης και ομόνοιας, σεβόμενοι τις εκατέρωθεν δυσκολίες και ανάγκες. Προσωπικά δήλωσα τόσο στον Δήμαρχο Τυρνάβου όσο και στους παράγοντες της τοπικής οικονομίας ότι είμαι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση τους, εφόσον μπορώ να συνδράμω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ