ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την καρδιά του θηρίου!  Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους των ΗΠΑ!

Η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον πλανήτη στέκεται στο πλευρό των εξεγερμένων στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις. Η αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή δεν είναι αμερικανική ιδιαιτερότητα, αλλά εγγενής τάση του σύγχρονου καπιταλισμού και των υπερεθνικών του δομών.

Η εμπέδωση και επέλαση των πιο βάρβαρων πολιτικών του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού παγκοσμίως συνδέεται μοναδικά με τον αυταρχισμό και την εσωτερική καταστολή, για να διαφυλάξει την κερδοφορία και την εξουσία του. Αυτό αποδεικνύεται από τις εικόνες στην Γαλλία με την βαρβαρότητα απέναντι στα κίτρινα γιλέκα και τις πρόσφατες μεγάλες απεργίες, την εκδικητικότητα απέναντι στους εξεγερμένους στην Χιλή, αλλά και την εικόνα των ΜΑΤ, απέναντι στη νεολαία, τις εργατικές κινητοποιήσεις και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η εργατική τάξη μπαίνει στο προσκήνιο της ιστορίας. Για να αναπνεύσουν ελεύθερα και να αποκτήσουν δικαιώματα οι συμβασιούχοι-εκπαιδευτικοί και άλλοι-, οι ενοικιαζόμενοι και οι παρτ  τάιμ εργαζόμενοι, οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ, οι οδοκαθαριστές, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Για να σταματήσουν οι απολύσεις, η μετατροπή του μισθού σε επίδομα, η ραγδαία υποτίμηση της εργασίας και η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων. Για να μετρούν οι ζωές των φτωχών, για την κοινωνική δικαιοσύνη που θα ανατρέψει αυτούς που δημιουργούν ασφυξία στον πλανήτη.

Τώρα, που ο αμερικανικός λαός έχει ξεσηκωθεί ενάντια στις ρατσιστικές και βάρβαρες πολιτικές, χρειάζεται να σταθούμε ενεργητικά στο πλευρό του. Ο αγώνας του ενώνεται με τον αγώνα όλων των λαών ενάντια στην τρομοκρατική, καταπιεστική, ληστρική πολιτική του ιμπεριαλιστικού κράτους των ΗΠΑ.

Υ.Γ  Το κείμενο  ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία .

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com