ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απρόβλεπτες είναι οι διαστάσεις που παίρνει το θέμα της επαναλειτουργίας δημοτικών και νηπιαγωγείων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας αφού ούτε και σήμερα που ήταν η μέρα ανοίγματος των σχολείων εμφανίστηκαν οι μαθητές με τους γονείς να αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ενώ ακόμη και παιδιά που το έκαναν δεν επέστρεψαν στα θρανία.

Εντονος προβληματισμός για τον όλο χειρισμό του θέματος από τις συναρμόδιες αρχές επικρατεί στους κόλπους γονέων και εκπαιδευτικών, ενώ όπως όλα δείχνουν η πρόταση που κατατέθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη στην περιφέρεια για το διαχωρισμό των μαθητών σε φυλετική βάση για επιδημιολογικούς λόγους απορρίπτεται τόσο από την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, όσο και από μεγάλη μερίδα των γονέων.

Την ίδια ώρα και οι γονείς δεν φαίνεται να έχουν κοινό μέτωπο, ενώ αίσθηση προκαλεί ένα κείμενο που μοιράζεται στη συνοικία με την υπογραφή “οι γονείς των μαθητών του 11ου και του 33ου Δ.Σ.” για το οποίο πολλοί γονείς δηλώνουν άγνοια και στο οποίο τονίζεται ρητά ότι αν δεν υπάρξει διασπορά των μαθητών Ρομά και σε άλλα σχολεία της Λάρισας, οι γονείς θα διαφωνούν με την επαναλειτουργία των δύο σχολείων.

Οι γονείς στο συγκεκριμένο κείμενο επισημαίνουν ότι θα πρέπει να τηρηθεί το προβλεπόμενο από το νόμο ανώτερο ποσοστό Ρομά μαθητών που είναι 50% και να μη συνεχιστεί το σημερινό 70% που καταγράφεται στα σχολεία.

Εν τω μεταξύ στάση αναμονής τηρούν και οι γονείς των μαθητών Ρομά, που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα και οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων στα 4 σχολεία της Νέας Σμύρνης με τη διοίκηση του συλλόγου από όπου αναμένεται να βγουν ειδήσεις, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com έντονος προβληματισμός επικρατεί και στη διεύθυνση α/βαθμιας με την διευθύντρια να περιμένει οδηγίες από το υπουργείο για τον από εδώ και πέρα χειρισμό του θέματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ