ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, ως ΟΝΝΕΔ Ν. Λάρισας συμμετέχουμε στην πανελλαδική δράση της ΟΝΝΕΔ με σύνθημα «Το περιβάλλον εξαρτάται από εσένα» η οποία φιλοδοξεί να δείξει τρόπους με τους οποίους ο καθένας  από μας μπορεί να συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια, αλλά και το πώς ένα υγιές περιβάλλον, μέσα από νέες οικολογικές πρακτικές και αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς κλάδους μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ανάπτυξη της οικονομίας.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να προβούμε σε περιβαλλοντικές δράσεις σε όλες τις περιοχές του νομού μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, προσπαθώντας έστω και ελάχιστα να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και να τονίσουμε την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος. Η αρχή έγινε στην πόλη της Λάρισας, όπου συλλέξαμε απορρίμματα στο πάρκο Αλκαζάρ και συνεχίσαμε στο Κιλελέρ όπου έγινε καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου του «μνημείου αγρότη».

Στην Ελασσόνα, τα μέλη της τοπικής ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκαν το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία όπου καθάρισαν τον περίβολο του. Οι εθελοντικές δράσεις ολοκληρώθηκαν με την οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Φαρσάλων, τα στελέχη της οποίας απομάκρυναν πλαστικά, χαρτικά και λοιπά αντικείμενα που ρύπαιναν το δάσος στο δρόμο προς το σκοπευτήριο.

Τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια όλων των δράσεων, διαχωρίστηκαν σε ανακυκλώσιμα και μη και απορρίφτηκαν στους αντίστοιχους κάδους.

«Οφείλουμε ως νέα γενιά να δώσουμε όχι μόνο το παράδειγμα στους συνανθρώπους μας αλλά να τους παρακινήσουμε ώστε μέσα από αντίστοιχες δράσεις να παραδώσουμε ένα περιβάλλον πιο καθαρό και λιγότερο επιβαρυμένο, από αυτό που παραλάβαμε. Η ΟΝΝΕΔ Λάρισας θα συνεχίσει και στο μέλλον να διοργανώνει και να συμμετέχει σε παρόμοιες εκδηλώσεις διότι ο περιορισμός της ρύπανσης του πλανήτη αποτελεί προτεραιότητα για εμάς » δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Χρήστος Μαϊμουλιώτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ