ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η περίοδος της πανδημίας του κορωνοιού, έφερε στην επιφάνεια ακόμα πιο έντονα τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (νοσηλευτικό, ιατρικό, παραϊατρικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό), σε κλινικές ΜΕΘ, άλλες κλινικές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, ως συνέπεια της διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής υποχρηματοδότησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης τομέων του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την στήριξή του στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και ζητά από την κυβέρνηση, να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για:

  • Να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος, επικουρικός και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, Κ.Υ, που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγράμματα του ΟΑΕΔ, επικουρικοί (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τεχνικά επαγγέλματα και λοιπό προσωπικό), γιατί όπως απέδειξε και η περίοδος της πανδημίας είναι παραπάνω από αναγκαίοι για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού, για τη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Ιατρείων και του ΕΚΑΒ.
  • Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, καμία μορφή ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας.
  • Αποκλειστικά σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας, που θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας, δωρεάν σε όλο τον πληθυσμό.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Μπακάση Βασιλική
  3. Γκαραλιάκος Ζήσης
  4. Νάνος Αποστόλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ