ΝΕΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου Εκπ/κών α/βαθμιας μετά τη σύσκεψη με τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στη συνοικία

Σήμερα η κοινωνία εναποθέτει πολλές ελπίδες στην εκπαίδευση και προσδοκά  από το σχολείο και τον εκπαιδευτικό να συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των νέων αλλά και να δράσουν εξισωτικά στον τομέα των κοινωνικών ανισοτήτων

Οι εκπαιδευτικοί  των  Δημοτικών Σχολείων (11ο και 33ο ) και των Νηπιαγωγείων(2ο και 31ο )  της συνοικίας της Νέας Σμύρνης Λάρισας  στέλνουν  μήνυμα ότι τα σχολεία  είναι ανοιχτά και περιμένουν να υποδεχτούν  όλους τους μαθητές στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο.

Με τους μαθητές και τους γονείς – με κόπο και προσπάθειες χρόνων-  έχουν χτίσει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Καλούν όλους τους μαθητές να προσέλθουν την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 στη νέα δειγματοληψία που έχει προγραμματίσει ο ΕΟΔΥ στον αύλειο χώρο των σχολικών μονάδων. Παράλληλα επιβάλλεται η  Επιστημονική Ομάδα να ενημερώνει γραπτώς τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης για τις προγραμματισμένες  ενέργειες -δειγματοληψίες και όχι να ενημερώνεται από τα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης είναι αναγκαίο  να πραγματοποιηθούν τεστ και  στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής , αλλά και δειγματοληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των  σχολείων.

Πιστεύουμε ότι στάλθηκε λάθος μήνυμα εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν πραγματοποιήθηκαν ανάλογοι δειγματοληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι και στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της συνοικίας της Νέας Σμύρνης. Προτιμήθηκε το οριστικό κλείσιμο.

Επίσης πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας προκειμένου να μπορέσουν να εφαρμοστούν στα σχολεία τα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας.

Τέλος θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπων τόσο της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, όσο και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών σε προγραμματισμένες συναντήσεις Εκπροσώπων Γονέων με εκπρόσωπους της Αυτοδιοίκησης για θέματα λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων και ειδικά για θέματα  φοίτησης των μαθητών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ