ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΙ Α1 ΕΠΣΛ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δωρεάν οι δηλώσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου

Τέλος η αγωνία για τις ομάδες που βρίσκονταν στη διακεκαυμένη ζώνη, καθώς με απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΛ δεν θα υπάρξει για την τρέχουσα περίοδο κανένας υποβιβασμός στην Α’ και την Α1 ΕΠΣΛ.

Σημειώνεται πως η απόφαση δεν αφορά στη Λάρισα 2012 που αποχώρησε από τη διοργάνωση (Α’ ΕΠΣΛ) πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω πανδημίας, ενώ η διοίκηση της τοπικής Ένωσης θα συζητήσει σε προσεχή συνεδρίαση την οριστική διάρθρωση των κατηγοριών της νέας περιόδου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε ακόμη πως οι δηλώσεις συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο τη νέα σεζόν θα είναι δωρεάν με στόχο την ελάφρυνση των υποχρεώσεων των σωματείων, ενώ αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΣΛ αναφέρει τα εξής:

“Συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση για πρώτη φορά μετά την πανδημία του κορωνοϊού το Δ.Σ. της ΕΠΣΝ Λάρισας και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Με δεδομένο ότι υπολείπονταν αρκετές αγωνιστικές στα πρωταθλήματα της Α’ DE-TOX και Α1′ και λόγω των οριακών διαφορών των εμπλεκόμενων ομάδων δεν θα υπάρξει για την τρέχουσα περίοδο κανένας υποβιβασμός ομάδας. Αυτό, δεν ισχύει για την ομάδα Λάρισα 2012 η οποία αποχώρησε και αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Α’ DE-TOX κατηγορίας πριν την έναρξη της πανδημίας, όπως γνωμάτευσε και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ.
Για την οριστική διάρθρωση των κατηγοριών της νέας περιόδου, απόφαση θα ληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Με στόχο την ελάφρυνση των υποχρεώσεων των σωματείων  αποφασίστηκε όπως οι δηλώσεις συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο της νέας περιόδου θα είναι δωρεάν. Σε περίπτωση όμως κατά την οποία σωματείο δηλώσει συμμετοχή χωρίς την ουσιαστική επιθυμία και δυνατότητα να αγωνισθεί, θα επιβληθούν οι μέγιστες προβλεπόμενες από τον κανονισμό κυρώσεις”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ