ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Διονύσιος Διονυσίου, εκπαιδευτικός διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Πριν από δύο χρόνια (Μάιος του 2018) ένας εκπαιδευτικός με αφορμή δημοσίευμα του αιρετού των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Δημήτρη Κοντελέ ζητούσε με αίτησή του στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας να δημοσιοποιηθούν οι πίνακες Α’ των σχολείων – όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές,  δηλαδή το 2016 και το 2017.

Επίσης, ζητούσε να γνωστοποιηθούν σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς οι οργανικές θέσεις για τις οποίες συνυπολογίστηκαν και ώρες του μαθήματος των ερευνητικών εργασιών και πώς διατέθηκαν όλες οι ώρες αυτού τους μαθήματος  σε όλα τα σχολεία. Σημειώνεται ότι το μάθημα αυτό διδάσκεται με Α’ ανάθεση από όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός κλήθηκε στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας να δώσει εξηγήσεις για την αίτησή του αυτή. Εκεί δέχτηκε επίθεση απ τον πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη και το τότε διορισμένο μέλος  κα Κοθρά. Ενώ η αίτησή του είχε κριθεί εκπρόθεσμη θελαν να δουν από πού αντλεί το θράσος ένας απλός εκπαιδευτικός(και ζητά τέτοια κρυφά μυστικά) να δοθούν στη δημοσιότητα; Δεν προβλέπεται από πουθενά, «τί τα θες», «δεν έχεις έννομο συμφέρον», «πέρασε η προθεσμία», «γιατί μόνο εσύ τα ζητάς;», «δεν έκανε κανείς ένσταση», «μέμφεσαι το ΠΥΣΔΕ;», «τί είσαι, κριτής;», «είσαι αγωνιστής του κλάδου;», «δεν θα μας κάνεις τον Εισαγγελέα», «θα δεις τι θα πάθεις», «θα σου κάνω μήνυση», «φερέφωνο».

Φυσικά, ο εκπαιδευτικός αυτός προσέφυγε στη δικαιοσύνη και μέχρι σήμερα η υπόθεση ερευνάται διεξοδικά.

Μάρτιος 2019:  το ΠΥΣΔΕ Λάρισας αποφασίζει να δοθούν οι πίνακες Α’ στη δημοσιότητα από τη ΔΔΕ Λάρισας. Κάτι τέτοιο όμως δεν πραγματοποιήθηκε, με ευθύνη ΔΔΕ Λάρισας.

Μάρτιος 2020: το ΠΥΣΔΕ Λάρισας αποφασίζει  να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Λάρισας οι πίνακες Α’ με επισημασμένες τις ώρες του μαθήματος των ερευνητικών εργασιών. Διαφωνεί ο αιρετός της ΔΑΚΕ, ο οποίος ζητά να σταλούν αυτά τα στοιχεία στην ΕΛΜΕ Λάρισας και όχι να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Λάρισας.

Τί άλλαξε φέτος στην νομοθεσία ώστε να αναρτηθούν οι πίνακες Α’ στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ και στον πίνακα κενών και πλεονασμάτων να επισημανθούν οι ώρες των ερευνητικών εργασιών με την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του ΠΥΣΔΕ και διευθυντή της ΔΔΕ Λάρισας κ. Καψάλη;

Πότε έκανε λάθος ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας; Το 2016 και το 2017 που δημοσίευσε τους πίνακες Α’ μέσω ΔΔΕ Λάρισας;  Το 2018 όταν προσπαθούσε να φιμώσει τον εκπαιδευτικό  με ύβρεις, προσβολές, ειρωνείες και απειλές; Ή φέτος (2020) που συνηγόρησε στην ανάρτηση των συγκεκριμένων στοιχείων (πίνακες Α’, επισήμανση ερευνητικών εργασιών σε οργανικές θέσεις ) στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ;

Είχε χάσει τον δημοκρατικό του προσανατολισμό και τον ξαναβρήκε; Μην βιαστείτε να απαντήσετε…

Υ.Γ.: Ο ανωτέρω εκπαιδευτικός: Διονυσίου Διονύσιος, ΠΕ11,διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ