ΣΥΝΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας καταγγέλλουμε τον προεδρεύοντα του ΔΣ και της έκτακτης ΓΣ της 3ης Ιούνη 2020 της ΕΛΜΕ Λάρισας για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές διεργασίες των Γενικών Συνελεύσεων.

Συγκεκριμένα, ενώ μέλος μας ξεκινούσε την τοποθέτησή της προτείνοντας η ΓΣ ΕΛΜΕ Λάρισας να πάρει θέση κατά του ρατσισμού, υπέρ των ισότιμων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, μετά την κτηνώδη δολοφονία ενός συνανθρώπου μας από ρατσιστικό μίσος στην Αμερική, ο προεδρεύων απαγόρευσε στην ομιλούσα να προχωρήσει θέτοντας το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, με την απαξιωτική δήλωση: «Δε θα βάζει ο καθένας ό,τι θέλει εδώ μέσα. Εγώ θα αποφασίζω».

Υποτίμησε και θεώρησε δευτερεύουσας σημασίας ότι η ΓΣ είναι ανώτερο όργανο, ώστε αυτή να αποφασίζει ποια θέματα ή προτάσεις συζητούνται ή τίθενται σε ψηφοφορία, όπως και τελικά έγινε.

Καταγγέλλουμε τις συνεχείς και αντιδεοντολογικές του παρεμβάσεις με σχόλια και αντιρρήσεις επί του περιεχομένου των ομιλιών, προσπαθώντας να επιβάλλει επιτακτικά τη δική του οπτική στη συνέλευση.

Δηλώνουμε επίσης ότι απόψεις που εκφράστηκαν δια του στόματος του προεδρεύοντος της ΓΣ είναι άκρως διχαστικές, γι’ αυτό τις καταγγέλλουμε ως ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες να ακούγονται σε δημοκρατικές διαδικασίες. Επίσης αντιδημοκρατικές πρακτικές, όπως απαγορεύσεις και ετσιθελισμοί δια του μικροφώνου του προεδρείου δεν είναι αποδεκτό να εκφέρονται από εκπροσώπους του κλάδου που μάλιστα διεκδικούν και την προεδρία του σωματείου.

Οι εκπαιδευτικοί υπηρετούμε το ελληνικό δημόσιο σχολείο προάγοντας τις ανθρωπιστικές αξίες και τις δημοκρατικές αρχές για μια κοινωνία με σεβασμό στη ζωή όλων μας. Οι εκπρόσωποι του κλάδου, όποιας παράταξης, οφείλουν να σέβονται την αντίθετη άποψη, συνενωτικά χωρίς να διχάζουν, υποτιμώντας ή αποκλείοντας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ