ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Επερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου για τη θέση της, επί των εξαγγελιών της κυβέρνησης, περί αποζημιώσεως των κτηνοτρόφων, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αστ. Χατζηκράχτης, Δ. Μπάσμπα, Αστ. Τσικριτσής και Ν. Μπαντόγιας. Στην επερώτησή τους επισημαίνουν τα εξής:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τελευταία, προσπαθεί να εξαπατήσει τους κτηνοτρόφους και την κοινή γνώμη με τις εξαγγελίες της , περί αποζημιώσεως τους για τις ανεπανόρθωτες ζημιές που είχαν στο ζωικό κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό την χρονική περίοδο 2014-2015

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ρίχνοντας το βάρος, στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που άσκησε  προς τους κτηνοτρόφους και δεν απέδωσε τις απαιτούμενες αποζημιώσεις, «βγαίνει και από πάνω» δίνοντας τους ψίχουλα για αποζημίωση και ζητώντας τους να του πουν και ευχαριστώ.

Όμως ξέρει η κυβέρνηση να μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες και μεγαλοεκδότες για να στήνουν καλά το παιχνίδι της ενημέρωσης, στους μεγαλοεργολάβους και τις πολυεθνικές και να αφήνει τους κτηνοτρόφους έρμαιο των μεγαλεμπόρων την περίοδο του Πάσχα, να πωλούν τα αιγοπρόβατά τους  σε εξευτελιστικές τιμές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων και στηρίζει τα  δίκαια αιτήματα τους, όπως αυτά εκφράζονται από τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους και τις Ενωτικές Ομοσπονδίες και είναι τα εξήςι:

  • Αποζημίωση στην πραγματική τιμή των αιγοπροβάτων τους
  • Πραγματική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την παραγωγή γάλακτος
  • Κάλυψη του κόστους για τον εμβολιασμό των ζώων τους
  • Επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν για την καύση των ζώων τους

Ζητούμε από τον κ. Δήμαρχο να μας ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι σχεδιασμοί και οι θέσεις της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο πρόβλημα των συμπολιτών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ