ΜΕ ΗΤΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΑ PLAY OUT Η ΑΕΛ

Επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για την ΑΕΛ, που μετά από περίπου τρεις μήνες απραξίας λόγω κορωνοϊού υποδέχθηκε στο FC ARENA τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play out και με στόχο την κατάκτηση της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα της SL 1, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-2.

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας και μπρος σε άδειες κερκίδες λόγω των μέτρων ξεκίνησε ο αγώνας, με τους «βυσσινί» του Μ. Γρηγορίου να εμφανίζονται με νέα πρόσωπα στην 11άδα, μετά την αποχώρηση των Ουάρντα-Μασούρα, αλλά και τις ελλείψεις λόγω τραυματισμών.

Ο Αστέρας ξεκίνησε έχοντας την κατοχή, ωστόσο η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν στο 9’ ο Γκαζάλ δοκίμασε το πόδι του, με τον Παπαδόπουλο να αντιδρά σωστά στο συρτό σουτ, ενώ στο 11’ καταγράφηκε δεύτερη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Τόρζε εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μόρας πετάχτηκε και έπιασε το πλασέ, με την μπάλα να περνά άουτ.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό και φάσεις, με εμφανή τα σημάδια της αγωνιστικής απραξίας, στο 19’ ο Μπέρτος πρόλαβε τον Μαρκ Φερνάντεθ αλλάζοντας με το κεφάλι την πορεία της μπάλας πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για την εστία του Κρίστινσον, ενώ στο 31’ ο Μιλοσάβλιεβιτς μπήκε από τα δεξιά και έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνάει εκτός της αντίπαλης εστίας.

Στο 35΄η ΑΕΛ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μόρας που ένοιωσε ενοχλήσεις παραχώρησε τη θέση του στον Ζίζιτς και στο 42’ οι «βυσσινί» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Παπαδόπουλος έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα παίχθηκε εντός μικρής περιοχής και ο Μιλοσάβλιεβιτς με γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Το παιχνίδι έκρυβε συγκινήσεις, αφού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής Ζαχαριάδης με τη βοήθεια και του VAR έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαράλες από τον Μούζεκ εντός περιοχής, με τον παίκτη που το κέρδισε να αναλαμβάνει και την εκτέλεσή του ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ με το οποίο και ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του αγώνα.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αστέρας «φώναξε» για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ζίζιτς στον Βαλιέντε εντός περιοχής (47’), με τον Ζαχαριάδη να τσεκάρει τη φάση δίνοντας συνέχεια στην αναμέτρηση, ενώ στο 55’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή όταν ο Λουίς Φερνάντεθ με ένα τρομερό μακρινό φάουλ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο γάμα του Κρίστινσον γράφοντας το 1-2 στην ομάδα του.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει και στο 73’ ο Βινίσιους έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή με τον κίπερ του Αστέρα να μπλοκάρει, ενώ στο 86’ ο Φερνάντεθ έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Κρίστινσον και στο 88’ ο Τόρζε έκανε απευθείας το φάουλ για τους «βυσσινί», με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει με τις γροθιές τον κίνδυνο.

Σε ένα απίστευτο δίλεπτο με τη μπάλα να παίζεται πάνω κάτω στο 90’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, όταν ο Σίτο έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Κρίστινσον να διώχνει σωτήρια, ενώ στο 6λεπτο των καθυστερήσεων τίποτα δεν άλλαξε, με τον Αστέρα να φεύγει με το «διπλό» από το ARENA.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας (34′ λ.τ. Ζίζιτς), Μπέρτος, Μούζεκ (69′ Φιλίπ), Σετσέροβιτς (69′ Μπούστος), Αλί Γκαζάλ (57′ Ηλιάδης), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Βινίσιους, Πινακάς (57′ Ασούμπρε).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής, Μουνάφο (84′ Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Φερνάντεζ (61′ Σίτο), Ντέλετιτς (61′ Ριέρα), Λουίς Φερνάντεζ (69′ Κρέσπι), Μπαράλες (84′ Αουρέγκι).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ