ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ – ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ερώτηση της Ευ. Λιακούλη με αφορμή τη μη λειτουργία της γέφυρας και την περικοπή των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Παρέμβαση με επείγουσα ερώτηση προς τον  Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,  κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει από την μη έγκαιρη παράδοση της παλιάς γέφυρας Τεμπών, αλλά και τα μειωμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που καταδικάζουν την περιοχή, τονίζοντας τα εξής:

«Συνθήκες αποκοπής και απομόνωσης διαπιστώνονται στα παράλια Τεμπών, λόγω μιας σειράς καθυστερημένων έργων οδοποιίας, αλλά και των νέων αδικαιολόγητα μειωμένων δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά μάλιστα την εκτεταμένη υγειονομική κρίση εξαιτίας του covid-19.

Συγκεκριμένα, συγκοινωνιακή απομόνωση παρατηρείται για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου και των παραλίων του δήμου Τεμπών με την οδική πρόσβαση, όσο και τη σιδηροδρομική συγκοινωνία της περιοχής να παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα.

Αυτά έχουν ως αφετηρία, αφενός τη μη έγκαιρη παράδοση στην κυκλοφορία της παλαιάς γέφυρας των Τεμπών και ως εκ τούτου της επιβάρυνσης των επισκεπτών της περιοχής με διόδια και αφετέρου τα λιγοστά δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Σε ό,τι αφορά την συντήρηση και την παράδοση της γέφυρας Τεμπών στην παλαιά Εθνική Οδό ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για εξάμηνη διακοπή της κυκλοφορίας και παράδοσή της τα τέλη Απριλίου, ωστόσο, οι κάτοικοι με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι ο νέος προγραμματισμός προβλέπει παράδοση στα τέλη Αυγούστου, με αποτέλεσμα την συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής για όλη σχεδόν τη διάρκεια της ήδη «κουτσουρεμένης» τουριστικής σεζόν.

Κι ενώ στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου συγκαταλέγεται η ύπαρξη σιδηροδρομικού σταθμού στην Ραψάνη και η διέλευση του προαστιακού, ωστόσο αυτό αποδεικνύεται «δώρο-άδωρο», από την στιγμή που η εταιρία πρόσφατα προέβη σε περικοπές δρομολογίων, με λίγα μόνο δρομολόγια όλη την ημέρα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ραψάνης προς τη Λάρισα

Η σιδηροδρομική εταιρία, μάλιστα, ακολούθησε την ίδια τακτική (μείωση δρομολογίων) και για την πόλη της Λάρισας, προχωρώντας στην κατάργηση σημαντικών δρομολογίων

Τα παραπάνω προβλήματα μειώνουν τις δυνατότητες των επαγγελματιών της παραλίας του Δ. Τεμπών να παραμείνουν ανταγωνιστικοί εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης  και ήδη βλέπουν την καλοκαιρινή σεζόν να «γλιστρά» μέσα από τα χέρια τους.

Η πρόσφατη απόφαση μείωσης των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν εξηγείται, από την στιγμή που αυτά δεν άλλαξαν ούτε κατά τη διάρκεια της γενικευμένης καραντίνας.

Ο νομός Λάρισας αποτελεί ένα μεγάλο, πολυπληθή και συγκοινωνιακά κομβικό νομό ακριβώς στο κέντρο της χώρας και συνεπώς τέτοιες συγκοινωνιακές συνθήκες αποκοπής δεν είναι δυνατόν να εξηγηθούν, λόγω οικονομικών, γεωγραφικών ή άλλων ιδιαιτεροτήτων.

Ζητώ από τον κ Υπουργό να λύσει άμεσα τα θέματα αυτά . Η αδικία αυτή για τα παράλια του Δήμου Τεμπών, δεν μπορεί να συνεχιστεί»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ