ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Αντιπροσωπεία της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Λάρισας επισκέφτηκε τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτή  Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, προκειμένου να συζητήσουν τις θέσεις της παράταξης για το εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός το προηγούμενο διάστημα ήταν σε συνεχή επικοινωνία με εκπαιδευτικούς, στην κατεύθυνση βελτίωσης διατάξεων του νομοσχεδίου, ή μη συμπερίληψης κάποιων, όπως οι σχετικές με την επαγγελματική εκπαίδευση.

Από τους συνδικαλιστές της τοπικής Δ.Α.Κ.Ε. τονίστηκε πως η παράταξη στηρίζει τις θετικές ρυθμίσεις (οι οποίες ήταν και διαχρονικές της θέσεις), ενώ εκφράστηκαν οι διαφωνίες τους σε άρθρα του νομοσχεδίου (τρόπος αξιολόγησης Σχ. Μονάδος και εκπαιδευτικών, μορφή τράπεζας θεμάτων, θέματα αναπληρωτών) και ζητήθηκε η άμεση κάλυψη όλων των οργανικών κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας μου με στελέχη της εκπαίδευσης, είχα τη χαρά να συζητήσω με μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Λάρισας για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ακούμε πάντα την κοινωνία, ακούμε τους εκπαιδευτικούς μας και προτάσσουμε την ανάπτυξη της εκπαίδευσης, μέσα από τη στήριξη του έργου των Ελλήνων εκπαιδευτικών, με στόχο ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προσφέρει στα ελληνόπουλα περισσότερα εφόδια για το μέλλον τους.

Ευχαριστώ τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. για τη συνεργασία και τον γόνιμο και ειλικρινή διάλογο».

Από πλευράς Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ν. Λάρισας, παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Κέλλα ήταν ο Πρόεδρος, κ. Νίκος  Καρκαλής, και τα μέλη κ.κ. Σταμάτης Μαλάκος, Μιχάλης Τζιατζιάς, Δάφνη Μπατσίλα, Δημήτρης Οικονόμου και Θανάσης Μίζιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ