ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΚ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αθανάσιος Φούντας, προεδρεύων στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ νομού Λάρισας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αν και δεν θεωρώ μείζον θέμα των ημερών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία την προσπάθειά κατασυκοφάντησης, για ευνόητους λόγους, των ΣΥΝΕΚ προς το πρόσωπό μου, οφείλω ωστόσο σαν προεδρεύων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  ν. Λάρισας, μια απάντηση για την πλήρη ενημέρωσή σας.

Από της 1/6/2020  η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση στα σχολεία και στα ΜΜΕ, καλούσε σε έκτακτη Γ.Σ. τους συναδέλφους /ισσες με δύο συγκεκριμένα θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και η απόσυρσή του.
  2. Τρέχοντα εκπ/κά θέματα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το καταστατικό της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας στο άρθρο 14 μεταξύ άλλων λέει: «ο πρόεδρος του Δ.Σ. συγκαλεί, προεδρεύει και διευθύνει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των Γ.Σ.». Επίσης, στο άρθρο 22 επισημαίνει ότι: «εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να συζητηθεί θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως».

Στο δια ταύτα τώρα.

Η συναδέλφισσα εκπρόσωπος  των ΣΥΝΕΚ  αφού πρώτα με κατήγγειλε επειδή καλώντας την να ανέβει στο βήμα για την ομιλία της, την προσφώνησα  ονομαστικά βάζοντας τη λέξη  κυρία πριν το επίθετό της , στη συνέχεια προσπάθησε να καταθέσει ψήφισμα, που όπως η ίδια ομολόγησε ενώπιον της Γ.Σ., δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί η συγγραφή του !! Το συγκεκριμένο ψήφισμα αναφερόταν στο τραγικό γεγονός του θανάτου του George Floyd στην Αμερική. Ένα γεγονός που όσο αυτονόητη είναι η καταδίκη του από όλους μας, άλλο τόσο αυτονόητο είναι ότι δεν είχε καμία σχέση φυσικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που προαναφέρθηκαν.

Ως προεδρεύων της συνέλευσης ήταν καθήκον μου να επικαλεστώ το καταστατικό και τους κανονισμούς που πρέπει να διέπουν τις συνεδριάσεις των Γ.Σ.. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!

Όσο είμαι προεδρεύων στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, θα διαφυλάττω απαρέγκλιτα τις αρχές λειτουργίας όπως προκύπτουν από το καταστατικό του σωματείου. Προσπάθειες συκοφάντησης και τρομοκράτησής μου μέσω ανακοινώσεων στα ΜΜΕ παντελώς αστήρικτων, δήθεν καταγγελιών, δεν πρόκειται να χειραγωγήσουν ούτε εμένα, ούτε την παράταξή μου!

Όσον αφορά στα περί διχαστικού λόγου κλπ, τα αντιπαρέρχομαι  ως ανάξια σχολιασμού όταν μάλιστα προέρχονται από μια παράταξη που οι εκπρόσωποί της συνδικαλιστές είναι επιφανή κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  Λάρισας και προφανέστατα με τα λεγόμενά τους  προσπαθούν  να χτίσουν άλλοθι, για να δικαιολογήσουν  τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και 6 μήνες έτσι ώστε να μην συγκροτηθεί προεδρείο στην ΕΛΜΕ του νομού μας.

–  Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό στη μεγαλύτερη ΕΛΜΕ της χώρας;

– Γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι για να παίξουν τα μικροπαραταξιακά τους παιχνίδια οι ΣΥΝΕΚ και η συνεργαζόμενη με αυτές συναδέλφισσα στο Δ.Σ., το σωματείο κινδυνεύει σε λίγο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στα λειτουργικά του έξοδα;

– Γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι εξαιτίας αυτών των ευκαιριακών παιχνιδιών το Ταμείο Αλληλεγγύης, λόγω μη συγκρότησης προεδρείου στην ΕΛΜΕ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δικές του υποχρεώσεις;

–    Για ποιο λόγο οι ΣΥΝΕΚ και η συγκεκριμένη συναδέλφισσα χρησιμοποιούν το θέμα τής μη συγκρότησης του Δ.Σ. σε βάρος, ουσιαστικά, των συναδέλφων;

–    Ποιων συμφέροντα τελικά εξυπηρετούν;

Προπέτασμα καπνού λοιπόν μπας και μπορέσουν κάποιοι να κρύψουν από τον κλάδο των καθηγητών τις πραγματικές τους επιδιώξεις.

Τα συμπεράσματα, δικά σας…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ