ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Τον συνεταιρισμό του χωριού επισκέφθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

Η δραστηριότητα του Συνεταιρισμού, οι προοπτικές που ανοίγονται και τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου το σκόρδο που παράγεται στον Πλατύκαμπο να λάβει περίοπτη θέση, ανάλογη της ποιότητάς του, στην ελληνική και παγκόσμια αγορά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τη διοίκηση του συνεταιρισμού Πλατυκάμπου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, με αφορμή την πιστοποίηση της ποιότητας του σκόρδου Πλατυκάμπου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την απήχηση που είχε το ενδιαφέρον Ιαπωνικού κολοσσού για το προϊόν, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Γιάννη Κουκούτση, τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μεταλλιό και τον ταμία κ. Χρήστο Μαργαρίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία αυτής της ευοίωνης προσπάθειας.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε στο ποιοτικό πλεονέκτημα του σκόρδου Πλατυκάμπου, στο αμέριστο ενδιαφέρον του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα για να αποδοθεί στο προϊόν πιστοποίηση για την ποιότητά του και στις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων να στηρίξουν την προσπάθεια της Ομάδας Παραγωγών.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η παράδοση και η ποιότητα πρέπει να μετατραπούν σε εργαλεία για την ανάδειξη του προϊόντος. Μέριμνά μας είναι να προσπαθήσουμε για να αναδείξουμε ένα εξαιρετικό προϊόν του τόπου μας, φροντίζοντας παράλληλα να καρπωθούν τα ανταποδοτικά οφέλη οι αγρότες και η τοπική κοινωνία».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ενημέρωση στα ιδιόκτητα γραφεία του Συνεταιρισμού εξέφρασε τη χαρά του «γιατί ένας συνεταιρισμός στον τόπο καταγωγής μου πρωτοστατεί στην αναγνώριση των πλεονεκτημάτων που διαθέτουν τα προϊόντα μας. Θυμούμαι στα παιδικά μου χρόνια παραγωγούς να περιφέρονται στα χωριά μας με γεμάτες τις καρότσες των τρακτέρ με αρμαθιές σκόρδων για να πουλήσουν τη σοδειά τους, που σήμερα κερδίζει διεθνείς αγρότες.

Η απήχηση που έχει το σκόρδο Πλατυκάμπου σε υπερπόντιες αγορές επιβεβαιώνει ότι το τρίπτυχο ποιότητα -πιστοποίηση – εξωστρέφεια είναι η σωστή συνταγή. Επιτυχημένες προσπάθειες, όπως αυτή, μας δείχνουν τον δρόμο και χαράσσουν κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία της αγροτικής μας παραγωγής. Οι αγρότες μας χρειάζονται την προστιθέμενη αυτή αξία στον κόπο τους. Είμαι στη διάθεσή τους αρωγός και συμπαραστάτης για κάθε παρέμβαση και συνδρομή που θα κριθεί απαραίτητη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ