ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με στόχο τη συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου τοπικής στρατηγικής, αλλά και τη συμμετοχή της νέας γενιάς της Λάρισας στις αποφάσεις που την αφορούν προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύσταση Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, ενώ για το θέμα παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετική συνέντευξη τύπου.

«Η νέα γενιά δείχνει να γυρίζει την πλάτη στη συμμετοχική διαδικασία, ωστόσο στόχευση του νέου θεσμού είναι η συμμετοχή της στις αποφάσεις που την αφορούν και η συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου τοπικής στρατηγικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ Δ. Δεληγιάννης περιέγραψε μια πολιτική και επιστημονική διαδικασία με τη συμμετοχή νέων 17-30 ετών «που φιλοδοξούμε να γίνει η φωνή των νέων της πόλης».

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων που αφορούσαν σε online έρευνα (σε δείγμα 180 ατόμων) σχετικά με τις τάσεις των νέων της Λάρισας, από την οποία και προέκυψαν σημαντικά στοιχεία σχετικά με την καλή δυναμική της νεολαίας και τη διάθεση συμμετοχής σε δράσεις, η εστίαση σε ζητήματα ανεργίας, εκπαίδευσης και περιβάλλοντος που τους απασχολούν, αλλά και η καχυποψία και η έλλειψη ενημέρωσης που καταγράφεται όσον αφορά στη συμμετοχή τους στα κοινά.

«Καλούμε όλους να δηλώσουν συμμετοχή στον θεσμό και σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για να ακουσθεί η φωνή μας», τόνισαν μέλη της Συντονιστικής, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο όργανο γίνονται δεκτές μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ