ΣΟΚΑΡΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Γνωστός αθλητής στήριξε οικονομικά την προσπάθεια αποκατάστασης του ζώου

Σοκάρει ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου σκύλου στη Λάρισα, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις φιλόζωων πως το άσχημα τραυματισμένο μικρόσωμο ζώο που εντοπίστηκε λίγο έξω από την πόλη είχε πέσει θύμα άλλων σκυλιών διαψεύσθηκαν με την μεταφορά του σε κτηνιατρείο, αφού όπως διαπιστώθηκε από τις ακτινογραφίες το σκυλάκι έχει χτυπηθεί με βαρύ αντικείμενο, δυνατή κλωτσιά ή μικρό όχημα.

Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες να κινείται στην είσοδο της πόλης, στην ε.ο Λαρίσης-Βόλου, με σπασμένο σαγόνι, τραύμα στο μάτι και το πόδι του, ενώ μέλη των Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας που ενημερώθηκαν για το περιστατικό μετέφεραν το ζώο σε κτηνιατρείο για την παροχή βοήθειας, όπου και διαπιστώθηκε πως έφερε κατάγματα και στις δύο πλευρές του σαγονιού, καθώς και στο αριστερό ζυγωματικό, ενώ υπάρχει ερεθισμός στο ένα μάτι, αλλά ευτυχώς δεν έχει επέλθει περαιτέρω αλλοίωση.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους το ζώο θα χρειασθεί απανωτά χειρουργεία για την αποκατάστασή του, ενώ σε μια αισιόδοξη όσο και ανθρώπινη διάσταση του όλου θέματος γνωστός εν ενεργεία αθλητής (ποδοσφαιριστής) που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του πρόσφερε το ποσό των 700 ευρώ για τη θεραπεία του.

Ο περίπου 5 ετών Θίοντορ, όπως ονομάστηκε ο σκύλος, παραμένει για νοσηλεία σε κτηνιατρική κλινική της Λάρισας, ενώ με τη συμβολή και άλλων φιλόζωων συγκεντρώθηκε σχεδόν όλο το ποσό που αφορά στα έξοδα των χειρουργείων που θα ακολουθήσουν (το κόστος υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ).

«Το σκυλάκι ανταποκρίνεται πολύ καλά και ενδέχεται από την Παρασκευή ή το αργότερο αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να προχωρήσει στο πρώτο χειρουργείο. Πιστεύουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθεί ένα σπίτι για το συμπαθέστατο και πολύ φιλικό ζώο» ανέφερε στο paidis.com η πρόεδρος του συλλόγου «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» Α. Μουστάκα, ευχαριστώντας όλους για τη βοήθεια, ενώ όπως επισημάνθηκε τα περιστατικά είναι πολλά και όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνούν με τους Αδέσποτους Εθελοντές Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ