ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΟΥ Θ.Θ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΦΛΟΥΡΑΚΗ

Επίσκεψη «αστραπή» για μια πρώτη γνωριμία με τον θίασο του Θ.Θ. πραγματοποίησε πρόσφατα ο συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης. Αφορμή το νέο του θεατρικό έργο, με τίτλο «Τα αγάλματα περιμένουν», που γράφτηκε ειδικά για το Θεσσαλικό και εντάσσεται στην καλοκαιρινή του περιοδεία.

Το έργο έχει ως αφετηρία την ιστορία της απόκρυψης των αρχαιολογικών θησαυρών όλων των μουσείων της χώρας το 1940 και διερευνά τον αντίκτυπο που έχει στη διαμόρφωση της νεοελληνικής συνείδησης η επαφή με τα μνημεία της αρχαιότητας, θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της πόλης και του νομού Λάρισας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης,  ο συγγραφέας και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θ.Θ.,  Κυριακή Σπανού, που θα υπογράφει σκηνοθετικά την παράσταση, προχώρησαν σε μια πρώτη ανάγνωση του κειμένου από τους ηθοποιούς ενώ ακολούθησε συζήτηση/προσέγγιση των βασικών θεματικών του έργου.

Η επαφή του κ. Φλουράκη με τους συντελεστές της παράστασης του Θ.Θ., έκλεισε με την υπόσχεση του συγγραφέα πως ακολουθήσει σύντομα και νέα δημιουργική συνάντηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ