Ε.Σ.Λ.: ΜΟΝΟ 5 ΣΑΒΒΑΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πρόταση προς τα μέλη να κλείσουν τα καταστήματά τους μόλις 5 Σάββατα από 25 Ιουλίου μέχρι και 22 Αυγούστου προτείνει στα μέλη του συλλόγου η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση του δ.σ.

Σε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση αναφέρονται τα εξής:

“Αγαπητοί συνάδελφοι-σες,

Φέτος το εμπόριο βίωσε μία  πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Τα καταστήματά μας παρέμειναν κλειστά σχεδόν 2 μήνες,  με μεγάλες οικονομικές συνέπειες και χωρίς να είμαστε σίγουροι για το μέλλον και τί αυτό μας επιφυλάσσει, κυριαρχώντας η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.

Η απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, (καθώς λόγω συνθηκών δεν επιτρέπεται να γίνει Γενική Συνέλευση) κατά πλειοψηφία και κατ’ εξαίρεση  και μόνο για φέτος.

Αποφάσισε λοιπόν να προτείνει  στα καταστήματα-μέλη του συλλόγου να παραμείνουν κλειστά τα Σάββατα από 25/7/2020 μέχρι και 22/8/2020.

Για αυτή τη χρονιά που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, το ΔΣ του ΕΣΛ προέβη στην απόφαση αυτή με την ελπίδα για αύξηση της αγοραστικής κίνησης καθώς οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, στις 13 του μηνός και με την θεσμοθετημένη Κυριακή των εκπτώσεων που τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, δηλαδή στις 18 Ιουλίου, ευελπιστώντας στην αναπλήρωση του χαμένου τζίρου.

Όλες οι επιχειρήσεις οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την υγειονομική κρίση, καθώς βιώνουμε μια μεταβατική και δύσκολη περίοδο για το εμπόριο και ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή της πρότασης είναι προαιρετική”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ