ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 9.500 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοίνωση του σωματείου καθαριστών – καθαριστριών νομού Λάρισας

Το σωματείο καθαριστών – καθαριστριών Ν. Λάρισας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία  το γεγονός  ότι δεν υπάρχει καμιά νομοθετική ρύθμιση  για την  αναστολή της εφαρμογής, διάταξης του Καλλικράτη, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια από το 2011. Αντίθετα αυτό που ακούμε είναι ότι θα εφαρμοστεί πλήρως ο Καλλικράτης και θα αναλάβουν την καθαριότητα των σχολείων οι δήμοι, συνάπτοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Εφιστούμε την προσοχή στους εργαζόμενους με συμβάσεις ανάθεσης έργου στην καθαριότητα των σχολικών κτηρίων: Να μην παρασύρονται από όσους έχουν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια αγώνα. Από όσους έχουν παραπέμψει τα πάντα σε επαφές φανερές ή μυστικές, σε τηλεδιασκέψεις και επιστολές στον αξιότιμο κύριο πρωθυπουργό, (όπως κάνει ο αυτοαποκαλούμενος συντονιστής του κλάδου ο εργοδότης Δ. Καραγεργώπουλος, εκ μέρους της ΓΣΣΕ) !!! Προειδοποιούμε τους εργαζόμενους στον Νομό Λάρισας και σε όλη την Ελλάδα ότι η αισιοδοξία που τους μεταδίδουν δεν φαίνεται να συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Αυτή η αισιοδοξία στόχο έχει να δημιουργήσει κλίμα εφησυχασμού Και να φέρει τον κλάδο προ τετελεσμένων!!!

Η μονή ρεαλιστική λύση είναι αυτή της μετατροπής των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου,  αυτή την λύση  στην προηγούμενη βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ-ΚΙΝΑΛ δεν δέχθηκαν ούτε καν να συζητήσουν στην διαδικασία για την συνταγματική αναθεώρηση.

Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα  γίναμε μάρτυρες μιας κυβέρνησης που παραβίασε κάθε εργατικό νόμο, επιβάλλοντας ωράριο στους εργαζόμενους με συμβάσεις ανάθεσης έργου.  Της λεπτομέρειες και την εφαρμογή του ωραρίου ανέλαβαν να την φέρουν εις πέρας οι σχολικές επιτροπές των δήμων με «αποφασιστικότητα» σε όλο το Ν. Λάρισας.

Ενώ οι εργαζόμενες δεν έχουν ωράριο και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολειά μετά την λήξη των μαθημάτων, βρέθηκαν να εργάζονται από τις 7:30 το πρωί μέχρι την ώρα που θα τελειώσουν, ανάλογα το δήμο ή και το προσωπικό που υπήρχε σε κάθε σχολειό.

Το σωματείο καλεί τους  εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «Πληρώσαμε αρκετά για τις κρίσεις τους, να πληρώσουν το κράτος και οι Μεγαλοεργοδότες.»

Διεκδικούμε :

Μονιμοποίηση όλων των καθαριστών- καθαριστριών  πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Ανανέωση όλων των συμβάσεων και αλλαγή της μεσαιωνικής σύμβασης εργασίας

Καμία απόλυση εργαζόμενου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ