ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

«Η περίοδος της πανδημίας του κορωνοϊού έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση και τον ΣΕΒ να εξαπολύσουν μια νέα επίθεσης στην ζωή και τα δικαιώματά μας. Από τις πρώτες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου(ΠΝΠ) η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε «σινιάλο» στους μεγαλοεργοδότες για την πλήρη απελευθέρωση της ασύδοτης δράσης τους σε βάρος μας, δίνοντάς τους την δυνατότητα να μεταβάλλουν διαρκώς το ωράριο, τους μισθούς και τους όρους εργασίας σε άπειρους συνδυασμούς αντεργατικών μεθοδεύσεων επίσημους κι ανεπίσημους».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το απόγευμα της Παρασκευής από τον πρόεδρο του ΕΚΛ Γ. Σκόκα, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ενάντια σε αντεργατικά μέτρα και ρυθμίσεις που προωθήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

«Εκφράζουμε την αγωνία των εργαζομένων απέναντι στην εκμετάλλευση και τα αδιέξοδα του πιο θανατηφόρου ιού: του καπιταλισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΛ καλώντας όλους σε συσπείρωση στα σωματεία και συνέχιση του αγώνα.

Ο κ. Σκόκας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στην απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 10 το πρωί, στην πύλη του ΓΝΛ, όπως και κινητοποίηση το απόγευμα της ίδιας μέρας (18.00) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπου και θα συζητηθεί η καύση απορριμμάτων στον γειτονικό Βόλο.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ