ΑΚΡΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Ξαφνιάστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου οι Λαρισαίοι που κινούνταν στο κέντρο της πόλης στη θέα μιας ανέμελης παρέας που με μαγιό και βερμούδες έφερε το καλοκαίρι παίζοντας και γελώντας στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας!

Το… μυστήριο δεν άργησε να λυθεί, καθώς επρόκειτο για τα παιδιά του Θεσσαλικού Θεάτρου, που υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Κυριακής Σπανού προχώρησαν σε φωτογράφιση για την ενότητα «Το θέατρο στο δημόσιο χώρο- Καλοκαίρι 2020».

Το Θεσσαλικό σε μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω κορωνοϊού βγαίνει στον δρόμο δηλώνοντας παρών με σειρά δράσεων και παραστάσεων σημειώνοντας τα εξής:

Το Θεσσαλικό Θέατρο κατά τη διάρκεια αυτού του περίεργου καλοκαιριού, βαδίζει όπως όλοι οι χώροι των παρασταστικών τεχνών σε κινούμενη άμμο, αλλά δηλώνει παρών, δίπλα στους Λαρισαίους που τους αποχωριστήκαμε βίαια με την καραντίνα, δίπλα στους Λαρισαίους που μας έλειψαν. Αυτό το καλοκαίρι σκεφτήκαμε αλλιώς, με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και τις πάντα πιθανές αλλαγές των σχεδίων μας (λόγω κορονοιού) και πολλαπλασιάσαμε τις δράσεις μας. Με την πρώτη μεγάλη δράση ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ θα έρθουμε εμείς κοντά στους Λαρισαίους με μικρές αυτοτελείς παραστάσεις:

  • ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ 1.Περιπατητική μουσική παράσταση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου. 2.Περιπατητική παράσταση με τραγούδια του Tom Waits για την παράσταση Βόυτσεκ του Μπομπ Ουίλσον με κοστούμια τσίρκου, αναφορά στο κίνημα Bauhaus. 3.Ιστορίες Καραντίνας και Κορωνοιού 4.Ξενάγηση στην παλιά Λάρισα.
  • ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ Ένα θεατρικό κείμενο ειδικά γραμμένο για το Θεσσαλικό θέατρο από τον Ανδρέα Φλουράκη, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού για το θέμα της απόκρυψης πολύτιμων πραγμάτων σε εποχές κινδύνου εμπνευσμένο από την απόκρυψη των αρχαιολογικών θησαυρών όλων των μουσείων της χώρας το 1940. Το ερώτημα που διατρέχει την παράσταση είναι «Τι πολύτιμο διασώζω σε συνθήκες απειλής και κινδύνου».

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας τέλη Ιουλίου και θα παρουσιαστεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους του Νομού μας. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Συνεργάτιδα της Κ. Σπανού είναι η Μαρία Παπουτσή, τη φωτογραφική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, την ενδυματολογική επιμέλεια η Νικολέττα Καΐση, την κίνηση επιμελήθηκε η Αναστασία Μπρουζιώτη, ενώ η φωτογράφιση που ενθουσίασε τους τυχερούς περαστικούς συνοδεύτηκε από τους ήχους της κιθάρας του Αλέξανδρου Τσιωνά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com