ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Αναίτια επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ που είχε καταφτάσει από την Θεσσαλονίκη σημειώθηκε περίπου χθες τα μεσάνυχτα στους περίπου 100 συγκεντρωμένους έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο Αλιβέρι.

Οι διαδηλωτές παρέμεναν εκεί απαιτώντας την απελευθέρωση των 8 ατόμων που προσήχθησαν συνολικά μετά το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες,

Κατά την επίθεση δάρθηκαν και τραυματίστηκαν πολίτες, ακόμη και ένας οδηγός αυτοκινήτου που σταμάτησε τυχαία για να δει τι συμβαίνει ο οποίος κατέληξε αιμόφυρτος από τη βία των ΜΑΤ.

Έξι από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και μέχρι αυτή την ώρα κρατούνται δύο. Κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν ενώ επέστρεφαν από τη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, πολύ μακρύτερα από το σημείο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η βάναυση επίθεση των ΜΑΤ.

Σε έντονη χρήση βίας και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προχώρησαν χθες οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την αρχή της κινητοποίησης, ακόμη και πάνω σε γυναικόπαιδα, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν ακόμη και γιαγιάδες και παιδιά που αποκλείστηκαν στην παραλία μπροστά από την ΑΓΕΤ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 Βολιώτες όλων των ηλικιών κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας υγείας και κατά της καύσης σκουπιδιών. Περισσότερα για το χθεσινό συλλαλητήριο ΕΔΩ.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ