ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Αντιπροσωπεία του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα αποτελούμενη από την Πρόεδρο Βούλα Τσακνάκη και τα μέλη Μάριο Δημάκη και Μαρία Κουτούκα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τον Αμπελώνα και είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το έργο «ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ». Πάνω στο θέμα αυτό “η τοποθέτηση του περιφερειάρχη, όπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής κοινότητας, ήταν ξεκάθαρη ότι δεν κατατέθηκε ποτέ μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Π. Σαρχώση παρόλο που από την πλευρά της η περιφέρεια ήταν έτοιμη να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια αναμένει αυτή τη στιγμή μελέτη από πλευρά του Δήμου Τυρνάβου προκειμένου να μη χαθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τον Αμπελώνα”.

Τονίστηκε επίσης ότι η μελέτη θα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό καθώς τα πράγματα είναι ρευστά και η καθυστέρηση λειτουργεί καταλυτικά αυξάνοντας την πιθανότητα να χαθεί το έργο της Αστικής Ανάπλασης του Αμπελώνα προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, κάποια από τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν ο ηλεκτροφωτισμός μέρους του δρόμου Αμπελώνα-Λάρισας (αναδεικνύοντας την είσοδο του Αμπελώνα) και η διαπλάτυνση του δρόμου Αμπελώνα-Τυρνάβου.

Τέλος, ζητήθηκε από τον κ. Αγοραστό να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να τονιστεί το πόσο σημαντικό είναι να μην κλείσει το υποκατάστημα στον Αμπελώνα κάτι που προθυμοποιήθηκε να κάνει αντιλαμβανόμενος το πόσο σημαντική είναι η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος στον Αμπελώνα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και σε αρκετά από τα θέματα που συζητήθηκαν το Τ.Σ. Αμπελώνα πήρε τη διαβεβαίωση του κ. Αγοραστού ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την επίλυσή τους βοηθώντας κι εκείνος από τη μεριά του την πόλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ