ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΦΗΒΟ!

Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν πάντοτε ένα κομβικό χρονικό σημείο στη ζωή ενός νέου. Σηματοδοτούν την κορύφωση της προσπάθειάς του ως μαθητή να αφομοιώσει τη γνώση που του προσέφερε το σχολείο και ταυτόχρονα, ανάλογα με την επιτυχία του στις εξετάσεις, την αρχή μιας νέας φάσης της διαδρομής του, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εν τέλει στην επαγγελματική του αποκατάσταση.

Ως εκ τούτου, για όλους τους μαθητές, όπως και για τους γονείς τους, αυτές οι στιγμές έχουν ιδιαίτερη αξία, και συνοδεύονται από δικαιολογημένες αγωνίες αλλά και ελπίδες για το αύριο. Ανεξαρτήτως της έκβασης, οι ίδιες οι εξετάσεις και η προετοιμασία γι’ αυτές είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας για κάθε έφηβο. Το τελικό αποτέλεσμα, οπωσδήποτε, βασίζεται στην εργασία του ίδιου του μαθητή, στην αυτοπειθαρχία και την μεθοδικότητα στην μελέτη του. Συνεισφορά, όμως, έχουν και οι καθηγητές του, που με την αγάπη για το λειτούργημά τους δίνουν στους μαθητές τους ολοκληρωμένη μόρφωση. Τέλος, όχι αμελητέα είναι η ηθική συμπαράσταση των γονιών στα παιδιά τους.

Από την πλευρά μου να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που λαμβάνουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες διεξάγονται μάλιστα υπό τις ιδιόμορφες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, επιτυχία στους στόχους τους! Είθε να εισέλθουν στις σχολές που επιθυμούν και να πραγματώσουν τα όνειρά τους!

Αλλά και για όσους, τελικώς, για οποιοδήποτε λόγο δεν τα καταφέρουν, να γνωρίζουν ότι οι εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος, αλλά η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες και ανοίγει πολλές πόρτες, αρκεί να έχουμε επιμονή και πίστη στις δυνάμεις μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ