ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ αποτελεί την απαρχή μιας πορείας νέων διεκδικήσεων και αγώνα, καθώς κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης με στόχο την εμπορευματοποίηση της Υγείας».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το πρωί της Τρίτης στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τον αντιπρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ και διευθυντή της Ογκολογικής του ΓΝΛ Αθ. Αθανασιάδη, στο πλαίσιο κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με τη στήριξη συλλογικοτήτων και φορέων.

Ζητώντας άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του συστήματος Υγείας και κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» και «επικοινωνιακή υποστήριξη» του ΕΣΥ από πλευράς κυβέρνησης οι υγειονομικοί απαιτούν τα εξής:

Καμία απόλυση επικουρικού. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ.

Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα.

 Άμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2009. Όχι άλλο έναντι πληρωμή των εφημεριών. Έγκαιρη αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων). Κατάργηση του απαράδεκτου 9%.

Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Πλήρης κάλυψη της αστικής ευθύνης από την εργοδοσία και το κράτος.

Κατάργηση στο σύνολό τους των υπουργικών αποφάσεων Πολάκη. Άμεση αποσύνδεση της βαθμολογικής εξέλιξης των επιμελητών των ΤΕΠ από την απόκτηση του τίτλου της εξειδίκευσης της επείγουσας ιατρικής. Αύξηση των εκπαιδευτικών κέντρων για την εξειδίκευση της επείγουσας ιατρικής. Απονομή του τίτλου της εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική, χωρίς εξετάσεις και χωρίς κανένα άλλο προαπαιτούμενο σε όσους γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με δύο (2) έτη προϋπηρεσίας σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και στο ΕΚΑΒ το επιθυμούν.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com