ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ανακοίνωση – απάντηση Γραφείου Τύπου Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση  μείζονος μειοψηφίας για ζητήματα της Γιάννουλης

Διαβάσαμε την ανακοίνωση για την επίσκεψη της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Ρ. Καραλαριώτου στην Γιάννουλη. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε τη διάθεση για αντιπολίτευση.

Μεγάλη έκπληξη όμως μας προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του προέδρου της Κοινότητας κ. Γιάννη Δαβλέρη και υποψηφίου της παράταξης της κας. Καραλαριώτου για σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή της Γιάννουλης.

Ας θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Δαβλέρη, ο οποίος δεν είναι νέος στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Γιάννουλης, τα έργα που υλοποιήσαμε στην περιοχή την περίοδο της πρώτης θητείας.

  • Ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι της επέκτασης του σχεδίου πόλης, όπου υπάρχουν κατοικίες. Οι ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν καλύψει σε ποσοστό άνω του 90% των δρόμων και με νέα εργολαβία θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων του οικισμού.
  • Κατασκευάστηκε νέο δίκτυο ομβρίων υδάτων αντιμετωπίζοντας προβλήματα που προκαλούνταν από έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της Γιάννουλης
  • Τα έργα που ξεκίνησαν στους παραδρόμους στο κέντρο της Γιάννουλης, μελετήθηκαν από το Δήμο Λαρισαίων και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας, με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ
  • Τοποθετήθηκε νέος δημοτικός φωτισμός τύπου LED σε τρεις πλατείες και στις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων, με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους λειτουργίας για το Δήμο Λαρισαίων, αλλά και για τις ομάδες.
  • Εγκαταστάθηκαν νέα φωτιστικά σώματα μαγνητικής επαγωγής στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή 2 νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε κεντρικά σημεία της Γιάννουλης, οι οποίες θα παραδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα
  • Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες στο γήπεδο της Γιάννουλης (νέος χλοοτάπητας, αλλαγή φωτισμού με προβολείς Led, ανακατασκευή αποδυτηρίων, τουαλετών)
  • Τοποθετήθηκε φωτισμός μεταξύ Γιάννουλης και Εργατικών Κατοικιών.
  • Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας γίνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής. Φέτος, είναι η αλήθεια ότι η πανδημία και τα μέτρα προστασίας, που ίσχυσαν σε όλη τη χώρα, πήγαν πιο πίσω τα έργα τη αγροτικής οδοποιίας, τα οποία ωστόσο έχουν ξεκινήσει και εξελίσσονται.
  • Πραγματοποιήθηκαν φυτεύσεις 350 δένδρων σε δυο πάρκα
  • Κατασκευάστηκε πολυμορφικό γήπεδο στις Εργατικές Κατοικίες.
  • Πραγματοποιήθηκαν έργα συντηρήσεων – στεγανοποιήσεων στις παλιές εργατικές κατοικίες καθώς και ασφαλτοστρώσεις.

Βεβαίως χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις. Όμως οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης γνωρίζουν ότι τα οικονομικά των Δήμων, μέσα στην περίοδο της 10ετούς κρίσης μειώθηκαν σε ποσοστό 65%.

Η σημερινή δημοτική αρχή διεκδικεί και παράλληλα επιδιώκει την συνεργασία με όλους και κυρίως με τα αιρετά στελέχη όλων των βαθμίδων, ανεξαρτήτως της παράτάξης από την οποία προέρχονται. Με αυτές τις αρχές κινηθήκαμε την περίοδο της πρώτης θητείας και έτσι συνεχίζουμε. Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων άριστα για το καλό των περιοχών τους και των συνδημοτών.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως ο κ. Δαβλέρης περισσότερο ενδιαφέρεται για την μικροπολιτική παρά για την ομαλή συνεργασία προς όφελος της Γιάννουλης και αυτό τον δρόμο ακολουθούν δυστυχώς και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Και επειδή είμαστε σ΄ αυτή την πόλη και πολύ περισσότερο στην Γιάννουλη είμαστε όλοι γνωστοί, τον καλούμε να αφήσει στην άκρη τις παραγοντίστικες και παλαιοκομματικές λογικές με τις οποίες εμφορείται  και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο ρόλο που του ανέθεσαν οι δημότες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην πρόταση της μείζονος μειοψηφίας για δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στην περιοχή της Γιάννουλη, προς το παρόν, έχουμε ενστάσεις. Η Γιάννουλη βρίσκεται πολύ κοντά σε πληθώρα αθλητικών εγκαταστάσεων, και σίγουρα από την πόλη της Λάρισας δεν φαίνεται να λείπουν οι αθλητικές υποδομές.

Η εκτίμηση της δημοτικής αρχής είναι πως από την περιοχή της Γιάννουλης, λείπει ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για μας και σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε, συνεχίζοντας παράλληλα τις παρεμβάσεις μας στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ